Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uitbraak van de pest op Madagaskar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Uitbraak van de pest op Madagaskar

    Elk jaar keert de pest terug op Madagaskar,het ene jaar wat meer dan het andere. Oorzaken zijn o.a. de grote armoede en ontbossing.

    Elk jaar ook berichten dat men zich zorgen maakt over de mensen in de slums in de hoofdstad Antananarivo . Steeds "viel het mee", maar het is de vraag of dat ook dit jaar zo blijft.




    Al 40 doden door de pest op Madagaskar

    VRIJDAG, 21 NOVEMBER 2014

    De pest grijpt om zich heen op Madagaskar, het eiland aan de Afrikaanse oostkust. Sinds augustus zijn al 40 mensen overleden. Bij nog 79 mensen is de ziekte vastgesteld. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie.

    Vooral in de hoofdstad Antananarivo moeten mensen zich zorgen maken, aldus de organisatie. Omdat de bevolking zo dicht op elkaar woont en de gezondheidszorg te wensen overlaat, kan de bacteriële ziekte zich snel verspreiden. Tot nu toe telt de hoofdstad één dode en twee zieken, maar dit aantal kan volgens de WHO snel toenemen.

    Vlooien

    Vlooien zijn de voornaamste verspreiders van de bacterie. Mensen die gebeten zijn door een geïnfecteerde vlo ontwikkelen meestal een vorm van de builenpest die met antibiotica goed behandelbaar is.

    Maar als de bacterie in de longen terechtkomt, ontstaat er een longontsteking die de patiënt binnen 24 uur kan doden. Dat is vooralsnog bij slechts 2 procent van de patiënten op Madagaskar het geval geweest.

    NOS
    ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X