Announcement

Collapse
No announcement yet.

Strijd tegen de vogelgriep nog lang niet ten einde

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Strijd tegen de vogelgriep nog lang niet ten einde

  Achtergronden: waarom is vogelgriep nog steeds verspreid over heel IndonesiŽ.

  Strijd tegen de vogelgriep nog lang niet ten einde  9 oktober 2012 | tekst: Willemijn Ruissen, Our Common Food 2012 | fotografie: Willemijn Ruisen

  In de aanloop naar Wereldvoedseldag, op 16 oktober, publiceert VersPers producties van Our Common Food*. Als onderdeel van dit project gingen zes jonge journalisten (18-25 jaar) naar Tanzania en zes naar IndonesiŽ om daar verschillende voedselkwesties in internationale context te plaatsen.

  Na de eerste melding van de vogelgriep in 2003 is het virus weer bijna vergeten. IndonesiŽ vecht echter nog steeds tegen Avian Influenza. Het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie heeft IndonesiŽ hierbij gesteund. Van 2005 tot 2011 heeft een samenwerkingsproject tussen beide landen strijd geleverd tegen de vogelgriep. Nu het project ten einde is, is het tijd de balans op te maken.

  In 2003 klinken de eerste geluiden van het vogelgriepvirus Avian Influenza in IndonesiŽ. Binnen twee jaar is het virus in vijfenzeventig procent van de Indonesische provincies een groot probleem met grote aantallen uitbraken onder pluimvee en het hoogste aantal menselijke besmettingen ter wereld. Vanuit de landbouwraad besluit Nederland ontwikkelingsgeld te besteden om IndonesiŽ te helpen bij de bestrijding. In totaal is er ruim zes miljoen euro Nederlands ontwikkelingsgeld aan het Indonesian Netherlands Partnership on the Prevention and Control of HPAI (IDP-HPAI) project besteed. Sinds het begin van het project zijn er vooral veel problemen blootgelegd en doelstellingen bijgesteld, toch was het project geen vruchteloze onderneming.

  Lees meer op: VersPers
  ďAddressing chronic disease is an issue of human rights Ė that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X