Announcement

Collapse
No announcement yet.

Antistoffen tegen het West-Nijl virus in trekvogels in Denemarken

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Antistoffen tegen het West-Nijl virus in trekvogels in Denemarken

  Het risico van introductie van het West-Nijl virus geldt ook voor andere West-Europese landen zoals Nederland. In Griekenland neemt het aantal besmettingen met het West-Nijlvirus toe in de afgelopen jaren.


  Afbeelding via Nieuwslog.nl

  Bijgewerkte computervertaling

  Antistoffen tegen het West-Nijl virus in trekvogels in Denemarken

  27 april 2012

  Een nieuwe studie van het Nationaal Veterinair Instituut heeft trekvogels gevonden in Denemarken, die waren blootgesteld aan het West-Nijl virus. De exotische ziekte die besmettelijk is voor de mens, kan zich verspreiden in Europa en ook Denemarken raken.

  Het Nationaal Veterinair Instituut heeft het eerste nationale onderzoek naar het West-Nijlvirus (WNV) uitgevoerd bij vogels en paarden in Denemarken.

  WNV, wordt overgebracht door muggen en kan ook de mens besmetten, heeft in de afgelopen jaren zich gevestigd in Europa, en daarom is er een verhoogd risico dat het ook naar Denemarken zal komen.

  In de Deense studie, zijn monsters getest van 136 paarden, 445 standvogels, 100 trekvogels en 77 dode wilde vogels.

  In de paarden werden geen antistoffen gevonden tegen WNV, maar wel in drie trekvogels (4,8&#37, die afkomstig zijn van plaatsen waar de WNV infectie wijdverspreid is. De antilichamen werden gedetecteerd in een roodstaart die overwintert in West-Afrika, en in een tuinfluiter en een grauwe klauwier, die beide overwinteren in centraal of zuidelijk Afrika.

  Het immuunsysteem produceert antistoffen wanneer het lichaam wordt besmet met WNV, dus de resultaten wijzen erop dat de vogels zijn blootgesteld aan WNV, maar ze zijn niet meer besmettelijk.

  "Zonder afbreuk te doen aan het relatief lage aantal monsters blijkt uit de analyseresultaten dat momenteel geen WNV in de geselecteerde diersoorten in Denemarken aanwezig is. Maar het is duidelijk geworden dat een aantal trekvogels die woonachtig zijn in of Denemarken passeren, zijn blootgesteld aan WNV, dus er is een risico dat zij dat kunnen meenemen naar Denemarken", zegt Charlotta Polacek, senior onderzoeker aan het Nationaal Veterinair Instituut.

  Antistoffer mod West Nile virus fundet i trækfugle i Danmark

  Ny undersøgelse fra DTU Veterinærinstituttet har fundet trækfugle i Danmark, der har været udsat for West Nile virus. Den eksotiske sygdom, der kan smitte til mennesker, spreder sig i Europa og kan også ramme Danmark.
  DTU Veterinærinstituttet har gennemført den første nationale undersøgelse for West Nile virus (WNV) hos fugle og heste i Danmark.

  WNV, der overføres med myg og også kan ramme mennesker, har de seneste år etableret sig i Europa, og der er derfor øget risiko for, at det også kommer til Danmark.

  I den danske undersøgelse blev der testet prøver fra 136 heste, 445 udegående fjerkræ, 100 trækfugle og 77 vilde døde fugle.

  Der blev ikke fundet WNV i nogle af dyrene, men der blev fundet antistoffer mod WNV i tre trækfugle (4,8 %), der kommer fra steder, hvor infektion med WNV er udbredt. Antistofferne blev påvist i en rødstjert, som overvintrer i Vestafrika, i en havesanger samt i en rødrygget tornskade, som begge overvintrer i det centrale eller sydlige Afrika.

  DTU
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X