Announcement

Collapse
No announcement yet.

Q-koorts nieuws - 2014

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Q-koorts nieuws - 2014

  Stichting aan de slag voor Q-koortspatiënten

  13-01-2014 12:05 | gewijzigd 13-01-2014

  Chronische Q-koortspatiënten uit het hele land worden vanaf volgende maand uitgenodigd voor een individueel gesprek met Q-support, de stichting die voor patiënten werd opgericht na een debat in de Tweede Kamer. In het gesprek worden problemen en wensen geïnventariseerd. Q-support hoopt zo een bijdrage te kunnen leveren aan oplossingen.

  Voorzitter Annemieke de Groot heeft dat maandag gezegd over het plan dat ze maakte voor de besteding van 10 miljoen euro die Den Haag ter beschikking stelde na een evaluatie van de Q-koortsepidemie.

  Het geld is bedoeld voor onderzoek, advies aan en begeleiding van chronische Q-koortspatiënten, een doelgroep van naar schatting 1100 zieken. Het gaat om patiënten met chronische Q-koorts en mensen met chronische vermoeidheidsklachten of concentratieproblemen na een Q-koortsbesmetting.

  De Groot sprak de afgelopen maanden met veel patiënten. Haar werd bevestigd dat er nog heel veel pijn zit. „Het zijn schrijnende verhalen van sterke mensen wiens leven van de ene op de andere dag is veranderd. Patiënten willen gehoord worden”, concludeerde ze.

  Alle patiënten zullen daarom worden benaderd voor een gesprek met een professional en een ervaringsdeskundige, een lotgenoot die hun situatie begrijpt. „We gaan ze niet beter maken maar kunnen wel hulp bieden”, aldus De Groot.

  Lees meer: Reformatorisch Dagblad

  Q-koortsnieuws - 2013

  .
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

 • #2
  Re: Q-koorts nieuws - 2014

  Hoe vaak komt Q-koorts voor? (per 30 januari 2014)

  Totaal aantal meldingen per kalenderjaar
  2014 - 2
  2013 - 19
  2012 - 66
  2011 - 81
  2010 - 504
  2009 - 2354
  2008 - 1000
  2007 - 168


  Aantal sterfgevallen bekend bij het RIVM*
  2014 - 0
  2013 - 0
  2012 - 1
  2011 - 5
  2010 - 11
  2009 - 7
  2008 - 1
  2007 - 0

  *Er bestaat in Nederland momenteel geen systematische surveillance van sterfgevallen ten gevolge van Q-koorts. In Osiris worden alleen patiënten met acute Q-koorts gemeld. Als op het moment van melden bekend is dat het om een overleden patiënt gaat met acute Q-koorts wordt dit gerapporteerd in Osiris. Het merendeel van de sterfgevallen zullen echter patiënten zijn met chronische Q-koorts. De rapportage van overleden patiënten met chronische Q-koorts gebeurt op vrijwillige basis door GGD'en en betreft vrijwel zeker een aanzienlijke onderschatting van het werkelijke aantal overledenen ten gevolge van (chronische) Q-koorts.

  RIVM
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

  Comment


  • #3
   Re: Q-koorts nieuws - 2014

   Nieuw Q-koortsonderzoek Herpen

   zondag 9 feb 2014

   Door redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink

   Alle inwoners van het Brabantse dorp Herpen zijn opgeroepen om deel te nemen aan een groot Q-koortsonderzoek. Daarbij wordt het bloed onderzocht op de aanwezigheid van afweerstoffen én van eiwitten die activiteit van bloedcellen tegen de Q-koortsbacterie verraden.

   Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch kijkt naar de aanwezigheid in het bloed van de circa 2200 Herpenaren van afweerstoffen tegen de Coxiella burnettii, de bacterie die Q-koorts veroorzaakt.

   Een laboratorium op het biotechpark op het voormalige Organon-terrein in Oss kijkt of er bepaalde eiwitten voorkomen in het bloed van de Herpenaren. Die eiwitten zijn alleen aan te tonen na een besmetting met Q-koorts.

   Verborgen gevallen
   Dat tweede onderzoek is nodig omdat de hoeveelheid afweerstoffen in het bloed van met Q-koorts besmette mensen soms te klein is om aan te tonen.

   De bacterie die de ziekte veroorzaakt, houdt zich dan als het ware verborgen. Daardoor zijn er de laatste jaren nog steeds patiënten bijgekomen met de chronische vorm van de ziekte die voor zover zij weten nooit eerder Q-koorts hebben gehad. Chronische Q-koorts is een ernstige ziekte die onder meer de hartkleppen kan aantasten.

   Meer: NOS.nl


   31-1-2014

   GGD start onderzoek naar Q-koorts

   Deze week (v.a. 29 januari) ontvangen alle 2.200 inwoners van Herpen (postcode 5373) van 18 jaar en ouder een informatiepakket voor deelname aan het onderzoek “Q-Herpen II”.

   Het onderzoek geeft inzicht in wie ooit besmet werd door de Q-koortsbacterie. Wie daar wel of geen nadelige gevolgen van heeft. En wie chronische Q-koorts heeft, zonder dat zelf te weten. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst en bloedafname.

   Meer: GGD Hart van Brabant
   “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
   Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

   ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

   Comment


   • #4
    Re: Q-koorts nieuws - 2014

    JBZ onderzoekt Q-koorts bij kinderen

    'S-HERTOGENBOSCH - Er is geen verband tussen bepaalde symptomen en het hebben van Q-koorts bij kinderen. Dat stellen onderzoekers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

    Zij hebben symptomen onderzocht bij kinderen van 0 tot 18 jaar die in de periode 2007-2011 door de huisarts op Q-koorts werden onderzocht. De onderzoekers vonden geen verband tussen bepaalde symptomen en het hebben van Q-koorts.

    Om vast te stellen of een kind Q-koorts heeft, is daarom altijd bloedonderzoek nodig: met alleen de symptomen is dit niet vast te stellen. Het onderzoek is in februari gepubliceerd in PLOSone.

    Van 2007 tot 2011 was er een Q-koorts epidemie in Brabant, met name in de gebieden rondom Oss, Uden en Den Bosch. Q-koorts wordt overgedragen van dier op mens, maar mensen kunnen elkaar niet besmetten. Tot nu toe was veel onderzoek gericht op volwassenen, maar nu zijn ook de verschijnselen bij kinderen onderzocht. De onderzoekers schreven alle huisartsen aan die bloedmonsters van kinderen op Q-koorts lieten onderzoeken. Bij slechts 49 kinderen werd ook daadwerkelijk Q-koorts aangetoond. De belangrijkste symptomen van deze 49 kinderen waren: vermoeidheid, luchtweginfectie, hoesten, hoofdpijn en koorts. Een voorspelling op aanwezigheid van Q-koorts op basis van alleen symptomen kon niet worden gedaan.

    Epidemie
    In deze studie bleek Q-koorts bij de geteste kinderen weinig voor te komen. Andere kinderen zijn misschien niet erg ziek geweest, en daarom niet getest. Het aantal kinderen met Q-koorts zou dus groter kunnen zijn dan nu werd gevonden. Zoals eerder vastgesteld was de kans op het hebben van Q-koorts vergroot wanneer een huisarts dicht bij het middelpunt van een epidemie zat. De kans om in aanraking te komen met ziektekiemen was in dat geval groter.

    Over het algemeen verloopt Q-koorts bij kinderen mild en zonder complicaties.

    Klik Nieuws
    “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

    Comment


    • #5
     Re: Q-koorts nieuws - 2014

     Spanje: Q-koorts uitbraak in Baskenland

     11 april 2014

     In de Baskische provincie Biskaje is sprake van een Q-koorts uitbraak. Een 20-tal mensen is besmet geraakt.

     In huisvuilcontainers is afval van schapen en geiten gevonden, "niet voor menselijke consumptie" (nageboorten? GvdH). In een bedrijf dat huishoudelijk afval verwerkt tot compost zijn 12 mensen besmet, op enkele schapen- en geiten bedrijven zijn nog eens 8 besmettingen gevonden.

     Het bedrijf gaat een paar dagen dicht, om alles te ontsmetten.

     Originally posted by Gert van der Hoek View Post
     computertranslation

     Outbreak of Q Fever Detected in Bizkaia

     Affects a group of eight workers Plant Mechanical Biological Waste Bilbao and a dozen people connected with sheep farms Berriatua

     09.04.14 | SAN SEBASTIAN

     An outbreak of Q fever has infected eight workers Plant Mechanical Biological Waste Bilbao and a dozen related sheep farms located in the Biscay town of Markina-Bolívar people.

     After the incident the Provincial Council of Bizkaia has decided to temporarily close the plant to draining and disinfection. This action may take several days.

     The source of the outbreak seems to be have been deposited remains of sheep and goats not intended for human consumption in containers for organic waste, domestic garbage.

     The Basque Government and the Provincial Council of Bizkaia work in coordination to control this outbreak. Meanwhile, the Basque Minister of Health, Jon Darpón, said that Q fever is a known disease without severe complications and diagnostic and "relatively easy" treatment. He assured that every year cases of this disease are recorded in spring, related to the time of delivery of cows and sheep, and in this context has placed infected in Markina-Bolívar, which, as pointed out, "it seems that Q fever sufferers, but is still unconfirmed. "

     A different case is what happened in the waste plant, where the origin of the infection was due to have been deposited remains of sheep and goats not intended for human consumption in household waste containers.

     Q fever is caused by bacteria and is common in cattle. It can cause high fever, severe headache, nausea, vomiting and diarrhea, among other effects, although for many people is asymptomatic.

     Diario Vasco


     wikipedia
     “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
     Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

     ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

     Comment


     • #6
      Re: Q-koorts nieuws - 2014

      Werknemers protesteren: doorwerken na Q-koorts uitbraak in fabriek

      Acht mensen raakten besmet met Q-koorts tijdens hun werk op een bedrijf dat organisch huisvuil verwerkt. Het bedrijf wordt ontsmet, maar de werknemers worden verplicht om door te werken.

      Gisteren protesteerden zij daar tegen.

      Originally posted by Gert van der Hoek View Post
      computertranslation

      EIGHT WORKERS INFECTED

      TMB operators complain that the company requires them to work despite the outbreak of 'Q fever'

      They have concentrated off the facilities on Mount Arraiz to report hazardous conditions and temporary closure order      TMB operators continue to work in the plant located in Mount Arraiz despite fever outbreak which infected and there are eight employees and is evaluating the status of others while performing analytical 25 to all employees and subcontractors. ELA has reported that employees continue in office, although the Bizkaia Provincial Council yesterday announced the termination of the activity to proceed emptying, cleaning and disinfection in the coming days.

      In a statement, the union explained that a meeting Wednesday with the company where they were told "the stoppage to carry out the cleaning of the plant and this afternoon were to meet Osalan held with all stakeholders to continue the investigation and taking action. "

      However, ELA has said that "while continuing research on the outbreak of Q fever and its consequences, business and political leaders take the decision to halt the activity of face to the public, to move tranquility, while workers still on the ground exposed to the same conditions, and they are forced to start with the cleanup without any training and ensuring that there is no health risk. "
      Therefore, the council has called an urgent complaint concentration of their situation at 14.30 pm today, at the door of the company, which has been backed up by workers.

      El Correo
      “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
      Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

      ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

      Comment


      • #7
       Re: Q-koorts nieuws - 2014

       Update RIVM:


       Aantal Q-koorts patiënten per 26 maart 2014: 6


       Aantal Q-koorts patiënten gemeld per 27 maart 2013: 10
       “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
       Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

       ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

       Comment


       • #8
        Re: Q-koorts nieuws - 2014

        Meer dan de helft van chronische Q-koorts patienten heeft last van bloedvat infecties

        Na de grote uitbraak van Q-koorts in Nederland, zijn 284 chronische Q-koorts patiënten uitvoerig onderzocht.

        Bekend was al dat o.a. hartklep problemen een risicofactor zijn bij Q-koorts; 35% van de onderzochte chronische Q-koorts patiënten bleek inderdaad te maken te hebben met infecties aan de hartklep.

        Verrassend was de uitkomst dat liefst 57% van de chronische patiënten bloedvat infecties had.

        J. Clin. Microbiol. May 2014 vol. 52 no. 5 1637-1643

        Chronic Q Fever in the Netherlands 5 Years after the Start of the Q Fever Epidemic: Results from the Dutch Chronic Q Fever Database

        ABSTRACT

        Coxiella burnetii causes Q fever, a zoonosis, which has acute and chronic manifestations. From 2007 to 2010, the Netherlands experienced a large Q fever outbreak, which has offered a unique opportunity to analyze chronic Q fever cases. In an observational cohort study, baseline characteristics and clinical characteristics, as well as mortality, of patients with proven, probable, or possible chronic Q fever in the Netherlands, were analyzed.

        In total, 284 chronic Q fever patients were identified, of which 151 (53.7%) had proven, 64 (22.5%) probable, and 69 (24.3%) possible chronic Q fever. Among proven and probable chronic Q fever patients, vascular infection focus (56.7%) was more prevalent than endocarditis (34.9%). An acute Q fever episode was recalled by 27.0% of the patients.

        The all-cause mortality rate was 19.1%, while the chronic Q fever-related mortality rate was 13.0%, with mortality rates of 9.3% among endocarditis patients and 18% among patients with a vascular focus of infection.

        Increasing age (P = 0.004 and 0.010), proven chronic Q fever (P = 0.020 and 0.002), vascular chronic Q fever (P = 0.024 and 0.005), acute presentation with chronic Q fever (P = 0.002 and P < 0.001), and surgical treatment of chronic Q fever (P = 0.025 and P < 0.001) were significantly associated with all-cause mortality and chronic Q fever-related mortality, respectively.
        “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
        Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

        ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

        Comment


        • #9
         Re: Q-koorts nieuws - 2014

         Stof in stal bron van Q-koortsbacterie

         22 apr 2014

         Wageningen - De Q-koorts veroorzakende bacterie Coxiella burnetii komt in geitenstallen veel voor in neergedwarreld stof en kan zich daar jarenlang ophopen, en bewaard blijven. Het stof kan ook worden aangetoond in luchtmonsters, maar dan vooral bij bemonsteringsmethodes met een lage detectielimiet. Dit stelt een groep Wageningse onderzoekers vast na een aanvullend onderzoek in twee Nederlandse geitenstallen.

         Het aanvullende onderzoek richtte zich met name op de meting van emissies in de zomerperiode. Bij eerder onderzoek was vooral de winterperiode onder de loep genomen.

         Bij het laatste onderzoek bleek dat geen enkele meting van Staphylococcen-, E-coli- en Salmonellabacteriën in de lucht kon worden aangetoond. Entero-bacteriën konden alleen met een gevoelige meetmethode worden aangetoond. De Q-koortsbacterie Coxiella burnetii kon met name worden aangetoond met bemonsteringsmethoden met een lage detectielimiet.

         Tevens bleek dat de jaaremissie van fijnstof met een aerodynamische diameter kleiner dan 10 micrometer (PM10) en waarin C. burnetii ook kan voorkomen, ruim een factor 2 hoger is dan eerder is aangetoond. Ook de gemeten jaaremissie voor ammoniak is iets hoger dan eerder gebleken. De geuremissie is echter beduidend lager, terwijl ook de uitstoot van lachgas minder is. De methaanemissie is juist weer iets groter.

         De onderzoeksresultaten worden samen met andere gegevens gebruikt voor eventuele verdere aanpassing van de regels voor de melkgeitenhouderij.

         De Boerderij
         “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
         Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

         ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

         Comment


         • #10
          Re: Q-koorts nieuws - 2014

          Q-koorts uitbraak in Centraal Duitsland

          9 mei 2014

          In Sulzfeld in de regio Unterfranken in Centraal Duitsland, is Q koorts uitgebroken. Twaalf mensen zijn besmet geraakt, daarnaast is sprake van nog 25 mogelijke gevallen. Het eerste geval werd eind januari gevonden, het laatste geval dateert van eind april.

          Bij enkele mensen is longontsteking geconstateerd, 6 mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

          Bij 5 schapen in het dorp is Q-koorts gevonden, deze dieren zijn op stal gezet.

          Op 15 mei wordt een informatie avond gehouden, waar mensen ook hun bloed kunnen laten onderzoeken.


          Q-Fieber breitet sich in Sulzfeld aus

          In Sulzfeld (Lkr. Rh&#246;n-Grabfeld) sind seit Januar zw&#246;lf Menschen am sogenannten Q-Fieber erkrankt. Bei 25 weiteren Personen gibt es laut dem zust&#228;ndigen Gesundheitsamt den Verdacht, dass sie an Q-Fieber erkrankt sind.

          Stand: 09.05.2014

          Die Betroffenen wohnen vor allem zentral im Ort. Wie Horst Rusche, der Leiter des Gesundheitsamts im Landkreis Rh&#246;n-Grabfeld, auf Anfrage des Bayerischen Rundfunks sagte, erkrankten einige der Betroffenen auch an Infekten der Lunge oder bekamen eine Lungenentz&#252;ndung. Sechs Betroffene mussten station&#228;r im Krankenhaus behandelt werden. Rusche zufolge sind die Erreger durch Schafe vermutlich &#252;ber Staub in der Luft &#252;bertragen worden.

          Bei f&#252;nf Schafen wurden entsprechende Erreger gefunden. Diese Schafe wurden desinfiziert und stehen jetzt in einem Stall. Der letzte Fall wurde am 28. April registriert. "Es kann nicht ausgeschlossen werden, dass es weitere Erkrankungen gibt," sagte Rusche.

          Weiter lesen:http://www.br.de/nachrichten/unterfr...zfeld-100.html

          wikipedia
          “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
          Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

          ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

          Comment


          • #11
           Re: Q-koorts nieuws - 2014

           21-5-2014

           Eerste resultaten Q Herpen II onderzoek

           Begin dit jaar hield de GGD Hart voor Brabant in Herpen het onderzoek Q-Herpen II. Van de 2.163 genodigden namen 1.517 Herpenaren volledig deel aan het onderzoek (vragenlijst &#233;n bloedonderzoeken). Uit de eerste resultaten blijkt dat ruim 1/3 deelnemende Herpenaren Q-koorts doormaakte. Deze week verstuurt de GGD aan alle deelnemers hun persoonlijke uitslag en advies. De huisarts ontvangt deze ook.

           Persoonlijke uitslagen
           De GGD stuurt deze week alle deelnemers hun eigen persoonlijke uitslag en advies. De huisarts ontvangt deze ook. Hierin staat ook of contact met de huisarts, aanvullend onderzoek of een doorverwijzing naar een Q-koortspoli nodig is.

           Eerste resultaten
           Met het versturen van de persoonlijke uitslagen zijn ook de eerste resultaten van het onderzoek zijn bekend. Wie werd ooit besmet door de Q-koortsbacterie? Het bloed toonde aan dat:

           507 (33.4&#37 deelnemers wel ooit Q-koorts doormaakten.
           Zij hebben nu geen chronische infectie. Verder onderzoek is niet nodig.

           6 (0.4%) deelnemers mogelijk een chronische infectie hebben.
           Bij hen is aanvullend onderzoek nodig om te kijken of het daadwerkelijk om chronische Q-koorts gaat.

           602 deelnemers geen Q-koorts doormaakten (39.7%).
           Verder onderzoek is niet nodig.

           402 deelnemers mogelijk Q-koorts doormaakten (26.5%).
           Zij hebben nu geen chronische infectie. Verder onderzoek is niet nodig.

           Uiteindelijke studieresultaten voorjaar 2015 verwacht
           Op dit moment is de GGD druk bezig met de analyse van alle vragenlijsten en bloedgegevens. De uiteindelijke studieresultaten volgen naar verwachting in het voorjaar van 2015.

           Naast deze eerste resultaten verwachten we dat de uiteindelijke studieresultaten inzicht geven in wie wel of geen nadelige gevolgen heeft van de Q-koortsbesmetting. Wie heeft chronische Q-koorts, zonder dat zelf te weten? En welke gezondheidsklachten (zoals vermoeidheid) bij deelnemers kunnen gerelateerd worden aan de Q-koorts.

           GGD Hart van Brabant

           Via Stichting Q-uestion
           “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
           Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

           ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

           Comment


           • #12
            Re: Q-koorts nieuws - 2014

            Frankrijk: mogelijk uitbraak van Q-koorts in de Vaucluse

            In het departement Vaucluse in Zuid-Frankrijk hebben zich 23 mensen van allerlei leeftijden gemeld bij de Eerste Hulp in Valréas. Allemaal hadden ze griepverschijnselen, hoge koorts en longontsteking.

            Er wordt aan Q-koorts gedacht, maar het wachten is nog op de testuitslagen.

            Alerte à l'épidémie de fièvre Q

            VALRÉAS / PUBLIÉ LE JEUDI 22/05/2014

            Depuis le 16 mai, 23 personnes de tous âges se sont présentées aux urgences du centre hospitalier de Valréas (Vaucluse) pour des symptômes grippaux avec fièvre élevée et un diagnostic de pneumopathie.

            Suite à l'ensemble de ces éléments et aux différents conseils et recommandations de l'ARS Paca, un dispositif d'alerte et de prise en charge a été aussitôt établi aux urgences de Valréas : il a été établi un début de listing des patients atteints pour assurer le suivi et la mise en relation avec l'ARS. Une mise en place d'un traitement antibiotique à large spectre chez les patients symptomatiques en attente des résultats sérologiques a été ordonnée, adapté pour les enfants et les personnes allergiques.

            "À ce jour, même si un faisceau d'arguments concordant oriente vers une épidémie de fièvre Q de source animale, nous restons prudents en l'absence de preuve biologique", explique-t-on officiellement. La fièvre Q est une zoonose (maladie transmissible d'un animal vertébré à l'homme), fréquente dans les régions d'élevage.

            Si des personnes ressentent les symptômes décrits, elles doivent impérativement se rendre aux urgences ou prendre rendez-vous avec leur médecin traitant. Elles doivent y être traitées pour éviter des complications éventuelles.

            LaProvence.com
            “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
            Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

            ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

            Comment


            • #13
             Re: Q-koorts nieuws - 2014

             Aantal besmettingen met Q-koorts in Spaans bedrijf loopt op tot 46

             In het bedrijf in Baskenland dat organisch afval verwerkt is het aantal Q-koorts besmettingen opgelopen tot 46.
             In het afval werden enorme hoeveelheden Q-koorts bacteriën gevonden, afkomstig van illegale dumping van besmette dieren, met name dood geboren lammetjes en placenta's.
             De bacterie hecht zich aan stofdeeltjes, veel werknemers werden via de lucht besmet.

             Zie ook:

             Werknemers protesteren: doorwerken na Q-koorts uitbraak in fabriek

             Spanje: Q-koorts uitbraak in Baskenland


             computertranslation

             Arraiz: 46 employees were infected with Q fever, according Osalan


             05/23/2014

             In total 112 tests to plant workers, contagion is carried through the air after reaching the contaminated remains of animals in the plant.             A total of 112 workers at the plant waste treatment Arraiz were analyzed to see if they had Q fever 46 of these workers direon positive. The infections were performed in air and were produced by the remains of infected animals.
             According to information released by Osalan and collected by Euskadi Irratia, a total of 46 workers were positive. Another 12 cases are still being analyzed and other 49 were negative.

             Early infections of Q fever treatment plant residues Arraiz occurred in April. Research conducted by the bacterium Coxiella Osalan Burnetti was the cause of it. This bacteria reached the factory in small remains of dead animals, fetuses and placentas mainly.

             These remains had such a high amount of bacteria that were contaminated at all factory facilities. Meanwhile, workers were infected by air.
             The garbage plant will remain closed until the completion of the cleaning and disinfection.


             Eitb.com
             “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
             Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

             ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

             Comment


             • #14
              Re: Q-koorts nieuws - 2014

              Update RIVM:


              Aantal Q-koorts patiënten per 28 mei 2014: 12


              Aantal Q-koorts patiënten gemeld per 29 mei 2013: 15
              “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
              Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

              ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

              Comment


              • #15
               Re: Q-koorts nieuws - 2014

               Update RIVM:


               Aantal Q-koorts patiënten per 25 juni 2014: 13


               Aantal Q-koorts patiënten gemeld per 27 juni 2013: 14
               “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
               Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

               ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

               Comment

               Working...
               X