Check out the FAQ,Terms of Service & Disclaimers by clicking the
link. Please register
to be able to post. By viewing this site you are agreeing to our Terms of Service and Acknowledge our Disclaimers.
FluTrackers.com Inc. does not provide medical advice. Information on this web site is collected from various internet resources, and the FluTrackers board of directors makes no warranty to the safety, efficacy, correctness or completeness of the information posted on this site by any author or poster.
The information collated here is for instructional and/or discussion purposes only and is NOT intended to diagnose or treat any disease, illness, or other medical condition. Every individual reader or poster should seek advice from their personal physician/healthcare practitioner before considering or using any interventions that are discussed on this website.
By continuing to access this website you agree to consult your personal physican before using any interventions posted on this website, and you agree to hold harmless FluTrackers.com Inc., the board of directors, the members, and all authors and posters for any effects from use of any medication, supplement, vitamin or other substance, device, intervention, etc. mentioned in posts on this website, or other internet venues referenced in posts on this website.
We are not asking for any donations. Do not donate to any entity who says they are raising funds for us.
Bij een vrouw die elf weken zwanger was hebben onderzoekers van het Erasmus MC het zika-virus ontdekt in de placenta en ook in foetuscellen die betrokken zijn bij de aanleg van botten en gewrichten. Dit heeft het Erasmus MC bekendgemaakt. ZikaZenuwstelsel De wetenschappers tonen daarmee voor het eerst aan dat het zika-virus al heel vroeg in de zwangerschap actief kan zijn buiten het centrale zenuwstelsel van het ongeboren kind. Hun ontdekking staat beschreven in het medisch vakblad New Engeland Journal of Medicine. Uitbraak In Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied is momenteel een uitbraak met zikavirus gaande, waardoor kinderen worden geboren met een abnormaal kleine schedel en het syndroom van Guillain-Barr?. Bindweefsel Arts-microbioloog/viroloog dr. Annemiek van der Eijk: 'Tot nu toe is er weinig bekend over welk effect een infectie met het zika-virus kan hebben in de vroege zwangerschap. En ook over welke gevolgen zo'n infectie kan hebben voor de ongeboren vrucht. Wij hebben ontdekt dat dit virus niet alleen in zenuwweefsel actief kan zijn, maar ook daarbuiten. Het virus is bij een elf weken oude foetus aangetroffen in het laagje dicht bindweefsel dat zich om kraakbeen heen bevindt. Miskraam Van der Eijk: 'Onbekend is hoe vaak dit voorkomt en of dit een miskraam kan veroorzaken. De zwangere vrouw kreeg een miskraam, waarschijnlijk omdat haar ongeboren kind besmet was met het zika-virus. Andere oorzaken voor de miskraam, zoals genetisch aangeboren afwijkingen en infecties, zijn bij haar uitgesloten.' Lang 'Tevens bleek dit virus veel langer dan normaal aantoonbaar in het bloed van de vrouw. Normaal gesproken is iemand een week besmet en daarna is het virus niet meer terug te vinden in het bloed. Dat deze pati?nt het virus veel langer in haar bloed had, kan erop wijzen dat het virus in de foetus de bron is geweest. Dat is belangrijke informatie voor vervolgonderzoek.' Spectrum Prof. Marion Koopmans, hoofd van de afdeling Virologie: 'De vondst van het zika-virus zo vroeg in de zwangerschap en buiten het zenuwweefsel is een belangrijke stap in het onderzoek om meer zicht te krijgen op het hele spectrum van ziekten die dit virus kan veroorzaken.'