Announcement

Collapse
No announcement yet.

WHO: uitstel Spelen wegens zika niet zinvol

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • WHO: uitstel Spelen wegens zika niet zinvol

  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO zal niet aandringen op uitstel of verplaatsing van de Olympische Spelen van deze zomer in Rio de Janeiro vanwege het zikavirus. Gisteren stuurden 150 experts uit de medische wereld een brief naar de VN-organisatie, waarin ze vroegen om verplaatsing, uitstel of afstel van de Spelen.
  Maar volgens de WHO heeft zo'n maatregel "geen significant effect" op de verspreiding van de ziekte, die door muggen en via seksueel contact wordt verspreid. Zika is vooral gevaarlijk voor zwangeren, omdat een infectie een ernstige hersenaandoening bij ongeboren kinderen kan veroorzaken.

  Geen rechtvaardiging

  Volgens de WHO is er geen sprake van een zodanig gezondheidsrisico dat uitstel of afstel van de Spelen rechtvaardigt. Ook zou de maatregel de verspreiding van het virus niet wezenlijk be?nvloeden, daar zika ook in circa zestig andere landen voorkomt, aldus de gezondheidsorganisatie.

  Eerder zei het Olympisch Comit? (IOC) ook al dat het zikavirus geen reden is om de Spelen aan te passen.
  De wetenschappers wezen in hun brief op de "gebrekkige" Braziliaanse aanpak van het virus en de "zwakke" gezondheidszorg in het land. Begin deze maand waarschuwde de WHO de atleten en bezoekers die in augustus naar Rio komen wel om extra voorzichtig te zijn met het oog op het virus.
  Gisteren vroegen 150 wetenschappers in een brief aan de WHO om uitstel, afstel of verplaatsing van de Olympische Spelen vanwege het zikavirus.
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X