Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eerste geval van microcefalie door zikavirus in Spanje

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Eerste geval van microcefalie door zikavirus in Spanje

  Gepubliceerd: 06 mei 2016

  In Spanje is een eerste geval van de geboorteafwijking microcefalie vastgesteld bij een zwangere vrouw die besmet raakte met het zikavirus.


  Volgens de gezondheidsautoriteiten zijn er in Spanje dertien vrouwen die het door muggen verspreide virus hebben opgelopen tijdens een reis in het buitenland, maar bij hen zijn verder geen afwijkingen aangetoond.

  Het zikavirus wordt gekoppeld aan honderden gevallen van microcefalie in landen als Brazili?. De geboorteafwijking kenmerkt zich door baby's met te kleine hoofden en een hersenafwijking.

  De vrouw in Spanje is besmet geraakt door het zika- en denguevirus en de foetus toont tekenen van verschillende misvormingen, zeiden de gezondheidsautoriteiten in de Noord-Spaanse regio Cataloni?. De twintig weken zwangere vrouw heeft volgens Spaanse media besloten om de baby te houden.

  In Spanje zijn in totaal 105 gevallen bekend van infecties met het zikavirus, allemaal het gevolg van reizen naar het buitenland. In andere landen zoals Frankrijk zijn ook gevallen gemeld van het zikavirus dat via seksueel contact is overgedragen.

  Van tientallen mensen in Spanje en Europa is bekend dat zij zika hebben opgelopen, meestal na een verblijf in verre landen. Maar tot dusver zijn er in deze regio maar weinig gevallen van baby's die symptomen van microcefalie ontwikkelen. Er is een geval gemeld in Sloveni? van een vrouw die zwanger werd toen ze in Brazili? woonde, maar die de foetus liet aborteren.
  In Spanje is een eerste geval van de geboorteafwijking microcefalie vastgesteld bij een zwangere vrouw die besmet raakte met het zikavirus.?
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X