Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nieuwe zorgen om verband tussen zika-virus en problemen bij baby's

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nieuwe zorgen om verband tussen zika-virus en problemen bij baby's


    6 maart 016

    Onderzoekers maken zich grote zorgen over de gevolgen van het zika-virus voor ongeboren baby's. In een artikel in de New England Journal of Medicine schrijven zij dat er veel meer problemen zijn dan eerder gedacht.


    De onderzoekers volgden 88 zwangere vrouwen uit de Braziliaanse stad Rio de Janeiro voor hun studie. Bij 72 van hen was vastgesteld dat ze het zika-virus met zich meedroegen. Bij bijna een derde van hen werd een probleem gesignaleerd bij het ongeboren kind. Het gaat om meerdere ernstige geboorteafwijkingen.
    Bij de zestien zwangere vrouwen die niet besmet waren met het zika-virus werd geen probleem bij de ongeboren baby ontdekt.

    Meerdere gevolgen

    In twee gevallen werd een baby dood geboren. In andere gevallen werd verkalking van het brein vastgesteld, was de placenta niet in orde, was er een ernstige groeibeperking of schade aan het centrale zenuwstelsel met blindheid als gevolg.

    Eerder werd het zika-virus in Brazili? al in verband gebracht met ernstige hersenafwijkingen bij ongeboren baby's. Ook waren er al sterke vermoedens dat het virus ertoe leidt dat de schedel te klein blijft. De resultaten van het nu gepubliceerde onderzoek lijken die vermoedens te bevestigen.
    Volgens wetenschappers zijn de gevolgen van het zika-virus veel groter dan gedacht.
    Last edited by Gert van der Hoek; March 5, 2016, 02:34 PM.
    ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X