Announcement

Collapse
No announcement yet.

Volkoren zorgt voor hartinfarcten, daar zijn geen gluten voor nodig

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Volkoren zorgt voor hartinfarcten, daar zijn geen gluten voor nodig

  Volkoren zorgt voor hartinfarcten, daar zijn geen gluten voor nodig


  knups

  Onlangs kreeg een bericht brede aandacht: de broodconsumptie was gedaald. Naar men dacht als gevolg van de adviezen in boeken die het consumeren van graan ontraden : "De Voedselzandloper" en "Broodbuik" . Hoogleraar Louise Fresco wijst er op dat de broodconsumptie al ongeveer 100 jaar aan het dalen is. Maar dat terzijde.

  Vervolgens werd er via allerlei media een discussie gevoerd over de voors en tegens van het eten van brood. Ook het Voedingscentrum deed mee. De discussie was van een bedroevend laag niveau. "DWDD" was een echt dieptepunt. De mensen die het opnemen voor brood spelen vooral de man en niet de bal. Ook wordt o.a. gezegd dat relatief heel weinig mensen last hebben van gluten. Recente onderzoeken laten zien dat naar schatting 1/3 van de mensen gevoelig is voor gluten, zonder dat ze in aanmerking komen voor een diagnose van coeliakie. Wel ondervinden ze nadelige gevolgen van het eten van gluten. Maar ook dat terzijde.

  Het Voedingscentrum heeft het over "waardevolle bouwstoffen en vitaminen" in brood. Die zitten inderdaad in brood, maar tarwe maakt die stoffen slecht beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld zelfs ijzertekort krijgen door het eten van brood. Ook voor jodium en vezels heb je brood echt niet nodig. Maar daar hebben we het nu even niet over.

  Melchior Meijer, een pionier in Nederland i.v.m. "anders eten", heeft op zijn eigen onnavolgbare wijze een stuk geschreven over WGA. WGA is een eiwit dat in tarwe zit en in feite een ingebouwde insecticide is. Als je tarwe eet, gebeurt er van alles in je lichaam. Eén van de gevolgen: een hoger risico op een hartinfarct. Daar heb je geen gluten voor nodig. WGA is ook gerelateerd aan coeliakie, maar ook dat is een ander verhaal.

  Neem er even de tijd voor en lees : Doe mij maar 1 volkoren hartinfarct en 2 meergranen-stents

  .
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X