Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opening eerste Gezonde Schoolplein in IJsselstein

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Opening eerste Gezonde Schoolplein in IJsselstein

    Opening eerste Gezonde Schoolplein in IJsselstein

    Publicatiedatum:08-10-2014

    Op woensdag 8 oktober heeft het Schoolpleinen ActieTeam van basisschool De Tandem in IJsselstein het eerste Gezonde Schoolplein geopend. De scholieren van de school zijn actief betrokken geweest bij het ontwerp van het nieuwe schoolplein. Waar eerst alleen grijze tegels lagen, ligt nu een natuurlijk speelplein met een palenbos, veel struiken om in te verstoppen en een zandbak met een watergoot en kraan. Met het toepassen van hoogteverschillen is een natuurlijk landschap nagebootst. Het nieuwe plein van De Tandem is de eerste van in totaal zeventig Gezonde Schoolpleinen.

    Gezond Schoolplein
    Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen tot eind 2016 in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. De Tandem is daarom blij dat zij werd geselecteerd.



    Een nieuwe wereld van spel, ontmoeting en beweging
    Vincent van Kalshoven, directeur van De Tandem: “Onze wens was een plein dat bewegen stimuleert, uitnodigt tot verbinding en kennis van de natuur bevordert. We hebben met de hulp van kinderen en andere betrokkenen een plein gerealiseerd dat hier goed aan tegemoet komt. Daarnaast prikkelt de inrichting van het plein de fantasie van de kinderen. We zien een nieuwe wereld ontstaan van spel, ontmoeting en beweging.”

    RIVM

    Meer: Gezonde Schoolpleinen
    ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X