Te veel Linolzuur (Omega 6) draagt bij aan veel gezondheidsellende
Aan veel margarines/broodsmeersels wordt linolzuur toegevoegd. Het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed.
Maar linolzuur doet nog meer:
Muizen die een linolzuur rijk dieet krijgen werden vreselijk dik, aldus een recente Franse studie.
Zaadoliën (zonnebloemolie, raapzaadolie, lijnzaadolie e.d.) maar beter vermijden? Gewoon roomboter, olijfolie en kokosolie?
Lees meer in het blog van Melchior Meijer
Aan veel margarines/broodsmeersels wordt linolzuur toegevoegd. Het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed.
Maar linolzuur doet nog meer:
Japanse voedingsonderzoekers zeiden het twaalf jaar geleden onverbloemd in het vakblad van de Japanse Farmaceutische Associatie:
‘Te veel linolzuur lokt een sluimerende ontstekingstoestand uit en draagt onder meer bij aan hartinfarcten, beroertes, astma, kanker, reuma, diabetes, ADHD, Non Alcoholic Fatty Liver Disease, depressie en Alzheimer (…) Alleen door de opmars van linolzuur te beteugelen, kunnen we deze in het westen zo gebruikelijke kwalen buiten de deur houden.’
‘Te veel linolzuur lokt een sluimerende ontstekingstoestand uit en draagt onder meer bij aan hartinfarcten, beroertes, astma, kanker, reuma, diabetes, ADHD, Non Alcoholic Fatty Liver Disease, depressie en Alzheimer (…) Alleen door de opmars van linolzuur te beteugelen, kunnen we deze in het westen zo gebruikelijke kwalen buiten de deur houden.’
Zaadoliën (zonnebloemolie, raapzaadolie, lijnzaadolie e.d.) maar beter vermijden? Gewoon roomboter, olijfolie en kokosolie?
Lees meer in het blog van Melchior Meijer
Comment