Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ook in Nederland relatie gevonden tussen slaapziekte narcolepsie en pandemisch griepvaccin

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ook in Nederland relatie gevonden tussen slaapziekte narcolepsie en pandemisch griepvaccin

  Vermoedelijk gaat het in Nederland ook om kinderen die met Pandemrix zijn ingeënt voor de Mexicaanse griep. De meeste kinderen zijn ingeënt met een ander vaccin.

  Kinderen 'slaapziek' na griepvaccin

  donderdag 8 mei 2014

  Vier Nederlandse kinderen hebben mogelijk de ernstige slaapziekte narcolepsie gekregen doordat ze in 2009 zijn ingeënt tegen Mexicaanse griep. Wie eraan lijdt, heeft onder meer last van onbedwingbare slaapaanvallen overdag.

  Bij het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb zijn zeven gevallen gemeld van narcolepsie na inenting tegen de griep: zes kinderen onder de 5 jaar en één adolescent, die de prik in een ander land kreeg. In vier gevallen is er mogelijk sprake van een oorzakelijk verband, zegt Lareb.

  Verband
  In 2009 werden in Nederland op grote schaal jonge kinderen gevaccineerd tegen de gevreesde Mexicaanse griep. Drie jaar later bleek uit een Europees onderzoek dat er een verband is tussen het gebruikte vaccin Pandemrix en het ontstaan van de chronische slaapziekte.

  Het Bijwerkingencentrum zegt dat nader onderzoek nodig is naar dat verband. Dat de slaapziekte bij zes peuters in Nederland is vastgesteld noemt Lareb opmerkelijk, omdat narcolepsie meestal pas voorkomt bij jongeren vanaf een jaar of 15.

  Geen zorgen
  Ouders van gevaccineerde kinderen die niet ziek zijn, hoeven zich volgens Lareb-directeur Agnes Kant geen zorgen te maken. Vijf jaar na dato kunnen kinderen niet alsnog narcolepsie krijgen door het vaccin.

  NOS

  Zie ook:

  CDC studie bevestigt relatie tussen pandemisch griepvaccin en narcolepsie in Zweden en Finland

  "In Nederland niet veel kinderen ingeënt met Pandemrix"  http://www.flutrackers.com/forum/sho...6&postcount=80

  wo 09 feb 2011

  Griepprik ramp voor Willem (4)

  door Arianne Mantel

  ZOUTKAMP - Kleutertje Willem uit het Groningse Zoutkamp wordt nooit meer hetzelfde gezonde vriendelijke jongetje dat hij was. Morgen wordt hij vijf jaar, maar na de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep met het middel Pandremix in december 2009 kreeg Willem narcolepsie en kataplexie.

  Het volledige artikel in de Telegraaf
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

 • #2
  Re: Ook in Nederland relatie gevonden tussen slaapziekte narcolepsie en pandemisch griepvaccin

  Slaapziekte bij kinderen na inenting Mexicaanse griep

  13-11-2014 RADIO EN TV REDACTIE CHANNAH DURLACHER REDACTIE BARBARA VAN GOOL

  Tientallen Nederlandse kinderen hebben de ernstige slaapziekte narcolepsie gekregen na te zijn ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Dat heeft Agnes Kant zojuist bekend gemaakt in Radio EenVandaag. Kant is directeur van het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb, waar de meldingen zijn binnengekomen.

  Bij Lareb zijn volgens Kant tot nu toe 20 gevallen gemeld. De Narcolepsie Stichting noemt nog eens 29 extra meldingen. In mei lag het aantal meldingen nog op 7. Kant wil dat er nader onderzoek wordt gedaan omdat het niet makkelijk aan te tonen is of de ziekte 1 op 1 is veroorzaakt door het vaccin. Maar Kant noemt het in de uitzending “niet uitgesloten".

  Nog 29 mensen met narcolepsie
  Volgens Roel de Boer van de Narcolepsie Stichting gaat het om nog veel meer gevallen van mensen die narcolepsie hebben gekregen na inenting met het middel Pandemrix. Hij noemt nog eens 29 extra gevallen, waaronder 18 kinderen, waarvan het merendeel geen melding heeft gemaakt aan Lareb. "Het gaat om 29 mensen die symptomen van narcolepsie meldden naar aanleiding van die prik", aldus De Boer.

  In 2009 heerste de gevaarlijke Mexicaanse griep wereldwijd, ook wel H1N1 genoemd. Veel landen, zoals Nederland gingen toen over tot vaccinatie, van de inwoners. In ons land werden vooral de 0 - 5 jarigen ingeënt met het vaccin Pandemrix.

  Opvallend veel narcoleptische tieners in Finland
  Finland bracht voor het eerst naar buiten dat datzelfde vaccin een zorgwekkende bijwerking heeft. Opvallend veel tieners kregen narcolepsie en wetenschappelijk onderzoek wees op een verband. In Nederland bleek dat verband nog niet. Afgelopen mei maakte Lareb bekend tot dan toe zeven meldingen te hebben gekregen van kinderen die de chronische slaapziekte kregen na te zijn gevaccineerd. Nu is dat aantal dus opgelopen tot in ieder geval twintig.

  Eenvandaag
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

  Comment

  Working...
  X