Announcement

Collapse
No announcement yet.

Houders van hobbypluimvee vragen om vaccinatie tegen vogelgriep

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Houders van hobbypluimvee vragen om vaccinatie tegen vogelgriep

  Houders van hobbypluimvee en ander gevogelte vragen minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om een vaccin tegen vogelgriep beschikbaar te stellen aan dierenartsen, zodat pluimvee van particulieren en op kinderboerderijen kan worden inge?nt. Het verzoek is op zondag 29 november ingediend door de Stichting Levende Have en 30 hobbyhouders. Er is ook een petitie gestart om een zo groot mogelijk draagvlak te cre?ren voor een vrijwillige vaccinatiecampagne.

  Met de huidige dreiging van vogelgriep, de grote hoeveelheden besmette wilde vogels, de besmettingen bij bedrijven en op locaties van particulieren en kinderboerderijen, is de bereidheid tot vaccineren groot, constateert de Stichting Levende Have. De verwachting is dat de afschermplicht nog maanden gaat duren, waardoor veel dieren niet de vrijheid kan worden geboden die ze gewend zijn. Dat maakt dat houders van hobbypluimvee en medewerkers van kinderboerderijen het pluimvee graag vaccineren.

  Vaccinatie beschermt niet alleen individuele dieren en voorkomt dat in geval van een besmetting op een bepaalde locatie ook gezonde dieren moeten worden gedood, het geeft bovendien perspectief op een beter dierenwelzijn. "We zijn ons ervan bewust dat aan vaccinatie een aantal voorwaarden zijn verbonden, maar gaan ervan uit dat deze op de praktijk van de hobbymatige houders kunnen worden afgestemd", aldus de ondertekenaars van de brief aan minister Schouten.


  bron: Stichting Levende Have, 29/11/2020
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X