Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vogelgriep H5N8 bij wilde vogels in de provincies Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant en Friesland - 2 november 2020

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vogelgriep H5N8 bij wilde vogels in de provincies Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant en Friesland - 2 november 2020

  Hoogpathogene vogelgriep blijkt inmiddels wijdverspreid aanwezig in Nederland. Wageningen Bioveterinary Research heeft laten weten dat het hoogpathogene H5N8-virus inmiddels is aangetoond bij verschillende dode wilde vogels in de provincies Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant en Friesland. Het virus is daar vastgesteld bij verschillende vogelsoorten, zoals knobbelzwaan, grauwe gans, brandgans en smient.  Friese media meldden dat er in de provincie langs de kust in enkele clusters tientallen dode vogels zijn gevonden. Ook Duitsland maakt melding van de vondst van hoogpathogene vogelgriep bij wilde vogels in drie deelstaten: Mecklenburg-Voorpommeren, Hamburg en Sleeswijk-Holstein. Het Friedrich-Loeffler-Institut heeft daar eveneens de risico’s op een vogelgriepuitbraak opgeschaald naar ‘hoog’ en roept op tot alertheid.

  Maatregelen iets versoepeld

  In het gebied rondom het Nederlandse pluimveebedrijf (in het Gelderse Altforst), waar vorige week vogelgriep werd vastgesteld, zijn de beperkende maatregelen de afgelopen dagen ondertussen iets versoepeld. Dit kon nadat bekend werd dat de negen pluimveebedrijven in het 3-kilometergebied alle negatief getest hebben voor vogelgriep.

  Sinds zaterdag 31 oktober mogen consumptie-eieren worden vervoerd van bedrijven buiten het beschermings- en toezichtsgebied (10-kilometerzone Altforst) rechtstreeks naar Eierhandel R. van Zetten in Ommeren of naar Weko Food International B.V. in Ochten. Dit transport moet gebeuren via speciaal ingestelde routes en volgens een hygi?neprotocol.

  LEES MEER
  Hoogpathogene vogelgriep blijkt inmiddels wijdverspreid aanwezig in Nederland. Wageningen Bioveterinary Research heeft laten weten dat het hoogpathogene
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

 • #2
  Vogelgriep verspreidt zich steeds sneller langs de Friese waddenkust

  03 nov 2020 -


  De vogelgriep verspreidt zich steeds sneller langs de Friese waddenkust. De afgelopen dagen zijn bijna tweehonderd dode vogels aangetroffen, ruwweg in het gebied tussen Zwarte Haan en het Lauwersmeer. De verwachting is dat dat aantal de komende tijd nog verder oploopt.
  De afgelopen dagen zijn bijna tweehonderd?dode vogels aangetroffen, ruwweg in het gebied tussen Zwarte Haan en het Lauwersmeer.
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

  Comment

  Working...
  X