Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mogelijk gevallen van vogelgriep in Hilversum en Wijdemeren - Bevestigd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Mogelijk gevallen van vogelgriep in Hilversum en Wijdemeren - Bevestigd

  28 10 2020

  Vogelhospitaal Naarden heeft deze week al drie vogels binnengekregen die hoogstwaarschijnlijk met het vogelgriepvirus besmet zijn. Twee dieren werden gevonden in Hilversum, een in Wijdemeren. „Neem vooral geen zieke vogels mee naar huis om verdere uitbraak te voorkomen”, waarschuwt Vogelhospitaal-beheer Erik Bruinning.

  Begin deze week werden doodzieke grauwe ganzen uit Hilversum en Wijdemeren bij het vogelziekenhuis in Naarden gebracht. Ook een rietgans, die in Hilversum werd gevonden, was op sterven na dood. „Iemand had het ’zielige dier’ gevonden en mee naar huis genomen. De volgende dag werd de Dierenambulance gebeld en is de gans opgehaald. Maar dat willen wij dus eigenlijk voorkomen. Als mensen de dieren zelf gaan verslepen, kan het virus zich wellicht via kleding verspreiden”, legt Bruinning uit. „Hoe goed bedoelt ook, maar als je daarna naar de kinderboerderij gaat en de ziekte wordt daar verspreid...” Dat moet koste wat kost worden voorkomen, aldus de beheerder. „Een beetje zoals wij nu ook proberen te doen met het inperken van corona.”

  Vogelhospitaal Naarden heeft deze week al drie vogels binnengekregen die hoogstwaarschijnlijk met het vogelgriepvirus besmet zijn. Twee dieren werden gevon...
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

 • #2
  Gevonden ganzen Hilversum en Wijdemeren besmet met vogelgriep

  De zieke ganzen die gevonden werden in Hilversum en Wijdemeren hadden vogelgriep, dat kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevestigen na onderzoek.

  Begin vorige week werden doodzieke grauwe ganzen uit Hilversum en Wijdemeren bij het vogelziekenhuis in Naarden gebracht. Ook een rietgans, die in Hilversum werd gevonden, die was op sterven na dood. In het dierenziekenhuis werden de sympthomen van vogelgriep al snel herkend. De ganzen werden inslapen en onderzocht. Dat resultaat is nu bekend: de vogels waren besmet.

  De zieke ganzen die gevonden werden in Hilversum en Wijdemeren hadden vogelgriep, dat kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevestigen na o...
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

  Comment

  Working...
  X