Announcement

Collapse
No announcement yet.

Afrikaanse Varkenspest nu ook in Duitsland gevonden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Afrikaanse Varkenspest nu ook in Duitsland gevonden

  google vertaling

  9 sept 2020

  Afrikaanse varkenspest (ASF) is aangekomen in Duitsland. Volgens Gundula Teltewskaja, wethouder in het district Oder-Spree, werd het virus aangetroffen bij een wild zwijn in het aangrenzende district Spree-Neisse - in het district Sembten, een district van de gemeente Schenkendöbern. De site ligt in de directe omgeving van varkensstallen in Oder-Spree, legde ze uit aan de Commissie Bouw, Orde en Milieu. Voor donderdag heeft ze een bijeenkomst gepland van het ASP-districtsrampenmanagementteam.

  Afbakening en veiligheid van de varkensstapel

  De belangrijkste taak is niet langer het bouwen van een permanent beschermingshek naar Polen, maar het afbakenen van de vindplaats en het vrijwaren van de varkensstapel. In een straal van vier kilometer rond het terrein wordt nu een hekwerk getrokken. Dit gebied strekt zich duidelijk uit tot in de wijk Oder-Spree. Het kantoor in Neuzelle is blijkbaar bijzonder getroffen. De wijk heeft maanden geleden het benodigde afrasteringsmateriaal gekocht. Het aangrenzende district Dahme-Spreewald bereidt zich ook voor op een uitbraak van ASF. Enkele dagen geleden zijn daar verschillende koelcellen in gebruik genomen, waaronder een in Lieberose, waarin gevallen wild kan worden opgeslagen.
  Karkas van everzwijnen wordt onderzocht

  Bij een eerste beoordeling gaat Teltewskaya ervan uit dat er geen kuddes varkens binnen een straal van vier kilometer zijn. Precies dit kon pas donderdag worden opgehelderd. Het is ook duidelijk dat er een andere, meer uitgebreide cirkel van bescherming moet zijn. Details worden morgenochtend besproken. Uw doel is om uiterlijk 8.30 uur alle nodige maatregelen te hebben genomen.

  Het federale ministerie van Voedsel en Landbouw bevestigt dat een monster van het karkas van wilde zwijnen onderweg is naar het Friedrich Loeffler Instituut. Daar wordt het virologisch onderzocht.


  wikipedia
  Click image for larger version

Name:	130px-Locator_map_SPN_in_Germany.svg.png
Views:	15
Size:	12.6 KB
ID:	892262
  Das infizierte Wildschwein wurde in unmittelbarer Nähe zu Schweinebeständen in Oder-Spree gefunden.
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X