Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vogelgriep treft hobbykippenhouder in Rhenen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vogelgriep treft hobbykippenhouder in Rhenen



    23 december 2016

    RHENEN - Bij een houder van hobbykippen in Rhenen zijn recent meerdere vogels gevonden die dood zijn gegaan aan vogelgriep H5N8. De vondst is vrijdag gemeld door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, die een overzicht bijhoudt van alle plekken in Nederland waar vogelgriep opduikt.

    Volgens een woordvoerder van de NVWA zijn alle dieren uit voorzorg geruimd: het gaat om 5 kippen en 15 eenden.
    Het is de eerste vondst in de recente golf van vogelgriep in de regio rond Ede. De NVWA plaatst het incident onder de noemer 'wilde vogels'. Daarom worden geen maatregelen genomen zoals een vervoersverbod. De meeste recente vondsten van wilde vogels met vogelgriep zijn gedaan in Noord-Holland.

    Volgen

    De gemeenten Barneveld en Ede tellen tientallen kippenboerderijen waar in totaal ruim 6 miljoen vlees- en legkippen worden gehouden. Extra zorg voor hygi?ne op en rond de bedrijven moet voorkomen dat de dieren ziek worden.
    NVWA onderzoekt sinds november wilde vogels die dood worden gevonden. Volgens een woordvoerder gebeurt dat om zoveel mogelijk te kunnen volgen hoe het vogelgriepvirus zich verspreidt.

    <p>RHENEN - Bij een houder van hobbykippen in?Rhenen?zijn recent meerdere vogels gevonden die dood zijn gegaan aan vogelgriep H5N8. De vondst is vrijdag gemeld door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, die een overzicht bijhoudt van alle plekken in Nederland waar vogelgriep opduikt.</p>
    ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X