Announcement

Collapse
No announcement yet.

Enkhuizen - Man overleden aan legionella

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Enkhuizen - Man overleden aan legionella

  Man overleden door legionella

  vrijdag 7 nov 2014

  Een man van 69 uit Enkhuizen is overleden aan een legionellabesmetting die hij opliep in een sauna in Avenhorn (Noord-Holland). Bij de man werd op 14 oktober legionella vastgesteld. Hij overleed een dag later.

  De GGD begon 14 oktober met een onderzoek naar legionella. Op 30 oktober bleek dat in de Sauna Grosthuizen in Avenhorn op verschillende plekken de legionella-bacterie was geconstateerd. Daarop zijn onder meer de ge?nfecteerde douchekoppen vervangen.

  Afgelopen woensdag werd duidelijk dat de bacterie in het bloed van de overleden man overeenkomt met die in de sauna. Daarop heeft de sauna de 300 bezoekers die tussen 16 en 30 oktober in de sauna waren via mail of telefoon ingelicht. Legionella heeft een incubatietijd van drie weken. Daarom worden bezoekers van voor die tijd niet benaderd.

  Volgens de sauna heeft tot nu toe niemand zich gemeld. De GGD benadrukt ook dat de kans op ziek worden erg klein is. Mensen die last hebben van hoge koorts, braken, diarree en/of verwardheid worden opgeroepen zich te melden bij de huisarts.

  NOS
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X