Announcement

Collapse
No announcement yet.

Onderzoek Defensie: tientallen mensen van legerbasis Brunssum ziek geworden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Onderzoek Defensie: tientallen mensen van legerbasis Brunssum ziek geworden

  Defensie onderzoekt ziek personeel

  Toegevoegd: donderdag 26 jun 2014, 18:40

  Het ministerie van Defensie onderzoekt of er medewerkers ernstig ziek zijn geworden door hun werk op een Amerikaanse legerbasis in Brunssum. Een woordvoerder bevestigt een bericht daarover van de regionale omroep L1.

  Tientallen mensen die op de legerbasis hebben gewerkt, claimen dat ze zijn blootgesteld aan giftige en kankerverwekkende stoffen en daardoor ziek zijn geworden. Ze hebben een letselschade-advocaat in de arm genomen.

  Wettelijke normen
  Het ministerie laat weten dat het geen concrete aanwijzingen heeft dat meerdere mensen, voor een langere tijd, blootgesteld zijn aan gevaarlijke stoffen. Ook zouden de wettelijke normen niet overschreden zijn.

  Defensie neemt de klachten wel "uiterst serieus". Het onderzoek is volgens het ministerie complex doordat het om veel mensen gaat. Bovendien werken niet alle mensen meer voor het leger en zijn veel mensen pas jaren na hun werk in Brunssum ziek geworden.

  Op de legerbasis heeft Nederlands Defensie-personeel Amerikaans materieel onderhouden. Er werden onder meer voertuigen geschilderd die gebruikt werden in de oorlogen in Afghanistan en Irak. De kankerverwekkende stoffen zouden vooral in de verf hebben gezeten.

  NOS.nl
  ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X