Announcement

Collapse
No announcement yet.

Norovirus - Nieuws 2014

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Besmettelijk norovirus heerst op locatie St. Barbara van Laverhof in Wijbosch

  17 december 2014

  CHIJNDEL - Op de locatie van St. Barbara Laverhof in Wijbosch heerst momenteel het norovirus.

  Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het gaat om het norovirus. Er zijn zieke bewoners en medewerkers en een aantal cliŽnten van de dagbehandeling is ook ziek. Bewoners en medewerkers van de getroffen afdelingen worden geÔsoleerd van de andere bewoners en medewerkers op de locatie. Gezamenlijke activiteiten zijn afgelast en bezoekers wordt gevraagd direct de locatie te verlaten, nadat zij op de besmette afdelingen zijn geweest.

  Extra maatregelen

  Inmiddels heeft St. Barbara extra maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. ďHet is ontzettend jammer dat het juist in deze periode van de feestdagen nodig is om afdelingen te isoleren en het bezoek te vragen om weg te blijven, maar in het belang van onze kwetsbare cliŽnten moeten we het risico op besmetting zo veel mogelijk beperken. We hopen dat met deze maatregelen te bereikenĒ, aldus Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel.

  Brabants Dagblad

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus in zorgcentrum Haren

  18 december 2014

  Een paviljoen van woonzorgcentrum De Dilgt in Haren is tot nader orde gesloten, omdat er het Norovirus is aangetroffen.

  Het virus is zeer besmettelijk en komt voor in rauwe groente of fruit en bij rauwe schaal en schelpdieren. Ongeveer de helft van de mensen die met het Norovirus in aanraking komen wordt ziek. Mensen die buiten schot blijven kunnen de ziekte wel overdragen.

  OOG RTV

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus in zorgcentrum Bunschoten

  maandag 15 december 2014

  BUNSCHOTEN SPAKENBURG - In zorg- en wooncentrum De Haven in Bunschoten heerst het norovirus. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er besmet zijn. Het virus zou ook heersen op een basisschool in Bunschoten.

  Het is niet vreemd dat het norovirus veel voorkomt in deze tijd van het jaar, zegt de GGD. Verzorgingshuizen hebben speciale preventieteams ingezet om het norovirus te bestrijden.

  Het norovirus is zeer besmettelijk. Het kan darm- en maagklachten veroorzaken. Het virus duikt de laatste weken vaker op in de regio.

  Dementerende bewoners van wooncentrum Heerewegen in Zeist hebben ermee te kampen en vorige maand was er een uitbraak op een afdeling in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

  RTV Utrecht

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus uitgebroken in verzorgingstehuizen Apeldoorn en Beekbergen

  APELDOORN - In twee verzorgingstehuizen van de Zorggroep Apeldoorn heerst het besmettelijke norovirus. Het is onduidelijk hoeveel mensen er besmet zijn.

  Het virus is uitgebroken op de locaties Randerode in Apeldoorn en Zonnehuis in Beekbergen. Op beide locaties zijn de desbetreffende afdelingen afgesloten.

  De zorginstelling heeft een speciaal protocol in werking gesteld, om verdere verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn extra hygienemaatregelen ingevoerd. Ook is de GGD op de hoogte gesteld.
  Het norovirus veroorzaakt een ontsteking van de maag en de darmen. De mensen die besmet zijn met het virus krijgen vooral last van braken en diarree.

  Omroep Gelderland

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus in verzorgingshuis Zeist

  woensdag 10 december 2014

  ZEIST - Wooncentrum Heerewegen in Zeist kampt sinds enige tijd met het norovirus. In het verzorgingshuis van Warande wonen 170 mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Drie van de negen afdelingen zijn dicht. Warande kan nog niets zeggen over het aantal besmettingen.

  Heerewegen heeft vanwege de uitbraak extra hygiŽnemaatregelen genomen. Ook mag er zo min mogelijk in en uit worden gelopen. Er zijn speciale routes om verspreiding van het virus te voorkomen.

  RTV Utrecht

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Winterfair Halsteren afgelast vanwege besmettelijk norovirus bij enkele patiŽnten Vrederust

  09 december 2014

  HALSTEREN - De winterfair in De Ark op landgoed Vrederust in Halsteren gaat woensdag niet door. GGZ Westelijk Noord-Brabant heeft het evenement afgelast omdat bij twee patiŽnten het norovirus is vastgesteld.

  Het afgelasten van drukke bijeenkomsten is een van de maatregelen die is genomen. Ook de kerstbingo gaat volgens Maarten van Eybergen, woordvoerder van de psychiatrische kliniek, donderdag niet door.

  Preventief handen wassen

  Verder is een hygiŽneprotocol van kracht wat onder meer betekent dat medewerkers preventief hun handen wassen. "Er zijn geen aanwijzingen dat het norovirus zich verder heeft verspreid onder patiŽnten", aldus Van Eybergen.

  BN De Stem

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus in ZGT-ziekenhuis in Almelo

  woensdag 10 december 2014

  Vier patiënten in het ZGT-ziekenhuis in Almelo zijn ziek geworden door een uitbraak van het norovirus. Het virus dat ernstige buikgriep veroorzaakt. De patiënten lagen op de afdeling 3 noord: een afdeling voor interne geneeskunde, waar men zich bezighoudt met inwendige organen.
  De uitbraak van het norovirus werd eind vorige week geconstateerd. Volgens het ziekenhuis is de situatie inmiddels onder controle en is er geen onrust onder de patiënten.

  Opnamestop voor afdeling 3 noord
  Het ziekenhuis heeft een opnamestop ingesteld voor de afdeling 3 noord. Nieuwe patiënten voor de afdeling interne geneeskunde worden opgenomen op een andere afdeling in het ziekenhuis.

  Extra zorg gaat uit naar de met het norovirus geïnfecteerde patiënten. Zij worden extra goed in de gaten gehouden. Ook zorgt het ziekenhuis voor een goede vochtbalans bij de mensen. Het norovirus is niet te behandelen met medicatie of iets dergelijks.

  ZGT heeft extra hygiënemaatregelen genomen. De verpleging draagt schorten en handschoenen. Ook worden handen extra vaak gewassen. Deurknoppen en toiletten worden vaker schoongemaakt.

  RTV Oost

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  1 december 2014

  Noro virus in Deventer ziekenhuis

  Vorige week is op verpleegafdeling A2 bij 4 patiënten het noro virus vastgesteld. Nadat vrijdag de uitslagen van laboratoriumonderzoek binnenkwamen, leek de situatie rustig, maar vandaag bleken nog eens 5 patiënten met het virus besmet. Ook zijn enkele medewerkers besmet geraakt.

  Het Noro virus veroorzaakt diarree en soms braken. In deze herfstperiode komt het virus in zorginstellingen regelmatig voor. Vrijwel altijd verdwijnt het virus na een paar dagen.

  Om verdere verspreiding te voorkomen, gelden er hygiënemaatregelen. Zo draagt het personeel handschoenen, een schort als contactisolatie en een neus-mondmasker om besmetting via de lucht te voorkomen. Verder wordt er verhoogd aandacht besteed aan de handhygiëne .

  Vooralsnog worden op verpleegafdeling A2 geen nieuwe patiënten meer opgenomen.

  Bezoekers wordt gevraagd voor- en na patiëntenbezoek de handen met handalcohol te desinfecteren.

  A2 is de afdeling voor patiënten met een inwendige ziekte. Zij worden hier voor nefrologische, oncologische en algemeen interne/ endocrinologische aandoeningen opgenomen.

  Deventer Ziekenhuis

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus opgedoken in Lorentzhuis Velp

  24 november 2014

  VELP - Het Lorentzhuis in Velp is sinds donderdag in de ban van het Norovirus, een besmettelijke veroorzaker van buikgriep. 16 bewoners van de afdeling Larenstein zijn ziek of herstellende. De buikgriep houdt doorgaans slechts een dag aan.

  De besmetting is donderdag vastgesteld na analyse van het braaksel van een patiŽnt. Meteen daarop is het Norovirus-protocol in werking getreden. Dat bestaat omdat het virus regelmatig voorkomt, altijd in de winter.

  Activiteiten afgelast
  De bewoners van de afdeling Larenstein blijven sindsdien zoveel mogelijk thuis. Ze nemen niet meer deel aan activiteiten. Er zijn ook activiteiten afgelast.

  de Gelderlander

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus in Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

  zaterdag 22 november 2014,

  NIEUWEGEIN - In het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is het norovirus geconstateerd op longafdeling C3. Een flink aantal patiŽnten en medewerkers is ziek geworden.

  Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat een infectie van het slijmvlies van het maag-darmkanaal veroorzaakt. Braken en diarree zijn de meest opvallende verschijnselen, maar ook misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp komen voor.

  RTV Utrecht

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  vr 14 nov 2014

  Weer virus in Lucas Andreas Ziekenhuis

  AMSTERDAM -
  In het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam is opnieuw het norovirus opgedoken. Er zijn vooralsnog drie patiŽnten besmet op de Psychiatrische afdeling (PAAZ).
  Voor de PAAZ geldt een opnamestop, nadat verschillende patiŽnten last kregen van acute diarree en misselijkheid.

  Maatregelen
  Het ziekenhuis schrijft op haar website dat er maatregelen zijn genomen om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Er wordt extra schoongemaakt en het personeel dat werkt op de besmette afdeling wordt niet elders in het ziekenhuis ingezet.

  Begin van deze maand dook het norovirus ook al op in het Lucas Andreas Ziekenhuis. Zeker zes patiŽnten raakten toen besmet.

  Telegraaf

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  GGD over norovirus in Gooizcht: 'Het is superbesmettelijkí

  Door Ronald Frisart - 11-11-2014

  HILVERSUM - Het Hilversumse verpleeghuis Gooizicht kampt met een uitbraak van het norovirus. Dinsdagochtend had het 36 mensen in zijn greep. Dat heeft specialist ouderengeneeskunde Hilda Kant van Gooizicht bevestigd.

  Opnamestop, en liever geen bezoek
  Braken en diarree - beide soms in ernstige vorm - zijn de voornaamste symptomen bij mensen die het zeer besmettelijke virus hebben opgelopen.

  Ouderen, zoals de bewoners van Gooizicht, behoren tot de groepen die extra risico lopen. Dat risico schuilt vooral in uitdroging, wat in zeldzame gevallen uiteindelijk tot de dood kan leiden. Zo overleden in 2008 in het Brabantse Etten-Leur vier senioren nadat ze het virus hadden opgelopen. Overigens is bij geen van de patiŽnten in Gooizicht sprake van uitdroging, aldus Kant. ,,We houden dat erg goed in de gaten.íí

  Direct na de uitbraak van het virus heeft het verpleeghuis maatregelen genomen om het probleem in te dammen.

  Meer: Gooi- en Eemlander

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Uden - Ziekenhuis Bernhoven heeft last van norovirus

  14 november 2014

  UDEN - In Bernhoven is het norovirus geconstateerd. Dat meldt het ziekenhuis vrijdag op zijn website.

  Op afdeling B1 Oost en West kampen patiŽnten met klachten als diarree en braken, die door het norovirus worden veroorzaakt. Ook enkele medewerkers hebben last van het virus.

  Bernhoven heeft extra maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Er is extra schoonmaak en aandacht voor basishygiŽne. Bezoek wordt gevraagd na afloop de handen te desinfecteren.

  Brabants Dagblad

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Afdelingen dicht door norovirus in verpleeghotel Zeist

  Door de nieuwsredactie ∑ geplaatst: vrijdag 14 november 2014

  ZEIST - Twee afdelingen van Warande Verpleeghotel Bovenwegen in Zeist zijn gesloten vanwege het norovirus. Dat meldt de vestigingsmanager vrijdag.

  Het norovirus is een besmettelijke buikgriep waar veel bewoners ziek van zijn. Zeker twintig bewoners zijn besmet met het virus, of hebben de ziekte de afgelopen week gehad.

  Een griepje lijkt niet ernstig, maar voor kwetsbare ouderen kan het virus volgens de arts van het verpleeghotel ernstige gevolgen hebben. "Het norovirus gaat gepaard met heel veel braken en diarree", zegt arts Erik Kostermans. "Kwetsbare ouderen hebben net als kleine kinderen en baby's op uitdrogen en daarom kan het virus ook gevaarlijk zijn bij ouderen."

  RTV Utrecht

  Leave a comment:


 • Gert van der Hoek
  replied
  Re: Norovirus - Nieuws 2014

  Norovirus in Antoniushof Waalwijk

  10 november 2014

  WAALWIJK - Op zorglocatie Antoniushof in Waalwijk is vorige week bij een aantal personen het zeer besmettelijke norovirus vastgesteld. In korte tijd kunnen hierdoor veel mensen ziek worden.

  In overleg met GGD maatregelen genomen

  Zeer jonge kinderen en mensen met een verzwakte weerstand hebben een grotere kans om het virus op te lopen. In direct overleg met de GGD Den Bosch zijn maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen.

  Brabants Dagblad

  Leave a comment:

Working...
X