Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mazelen op veel orthodox christelijke scholen; 2013-2014

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Mazelen op veel orthodox christelijke scholen; 2013-2014

  Zie ook Mazelen : terug van weggeweest

  Momenteel zien we in veel landen een toename van het aantal gevallen van mazelen. Meestal bij niet gevaccineerde groepen. In sommige gevallen kunnen zich ernstige complicaties voordoen.

  De laatste uitbraak in Nederland vond plaats in 1999/2000. Toen werden 150 kinderen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen en stierven drie kinderen aan de gevolgen van de ziekte. Meer: RIVM


  Aantal gevallen van mazelen in Andel lijkt stabiel

  07-06-2013

  Het aantal leerlingen van de Ds. Gisbertus Voetiusschool in Andel bij wie mazelen is geconstateerd, lijkt zich te stabiliseren. Vooralsnog gaat het om zo’n 10 procent van de 225 leerlingen.

  „Het werkelijke aantal gevallen is lastig vast te stellen”, zei directeur W. H. Heenck vrijdagmorgen. „Enkele tientallen kinderen zijn ziek thuis, maar of ze allemaal mazelen hebben, weten we niet, want de verschijnselen van de ziekte lijken in het begin veel op die van griep.”

  De eerste signalen van de ziekte kreeg de reformatorische school, die zowel uit het Land van 
Heusden en Altena als uit de Bommelerwaard leerlingen betrekt, op de maandag na de pinkstervakantie. „We hebben daarover direct contact gehad met de 
GGD West-Brabant. Vorige week 
is er een brief naar de ouders 
gegaan en gisteren een tweede.

  We adviseren de ouders hun kinderen goed te laten uitzieken, omdat mazelen bij complicaties niet ongevaarlijk zijn en ook omdat kinderen nog steeds besmettelijk zijn als ze weer wat beter worden. In de brieven en ook op school leggen we extra nadruk op hoest- en niesdiscipline: we wijzen de kinderen erop dat ze zo veel mogelijk een doekje moeten gebruiken en hun handen moeten wassen.”

  Buiten het voedingsgebied van de school is de ziekte voor zover bekend nog niet vastgesteld. „Van collega-scholen heb ik nog niet gehoord dat daar ook gevallen geconstateerd zijn”, zegt Heenck.

  Volgens gezondheidsdienst GGD is sprake van dezelfde variant van mazelen als recent in Engeland is geconstateerd. „We weten echter niet van leerlingen van onze school die recent in Engeland zijn geweest. Wel zijn leerlingen van de Gomarusscholengemeenschap in Gorinchem daar op werkweek geweest.”

  De Ds. Gisbertus Voetiusschool kreeg gisteren meerdere media over de vloer. „Hun reportages zijn objectief, maar de reacties die er op internet onder worden geplaatst, getuigen soms van onbegrip en onverdraagzaamheid.” Dat betreft met name het feit dat naar schatting meer dan de helft van de leerlingen van de school niet is ingeënt. „We hebben dat niet geregistreerd, dus het werkelijke percentage weten we niet.”

  Heenck merkt onder de ouders geen grote verontrusting. „Je constateert bij jezelf wel dat je extra bezorgd bent over je leerlingen. Je hoopt dat zich geen ernstige gevallen voordoen.”

  RD
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

 • #2
  Re: Mazelen in Land van Heusden en Altena

  Ook in Uddel geval van mazelen op school

  10-06-2013


  Niet alleen in Andel, maar ook in Uddel is een geval van mazelen geconstateerd, zo werd eind vorige week bekend. Het betreft een leerling van de Rehobothschool in Uddel die in Elspeet woont.

  Schooldirecteur W. Korevaar heeft via een brief alle ouders op de hoogte gesteld. De diagnose is door een plaatselijke huisarts met 90 procent zekerheid gesteld op basis van de gevonden symptomen van zere ogen, hoesten, koorts en huiduitslag, aldus Korevaar.

  RD

  Mazelen bij kinderen in Zaltbommel

  ZALTBOMMEL - Bij vier kinderen uit de gemeente Zaltbommel is mazelen vastgesteld, meldt GGD Rivierenland.

  Het gaat volgens de GGD om kinderen die vanwege de geloofsovertuiging van hun ouders niet zijn gevaccineerd. Alle ziektegevallen hangen samen met die in het Land van Heusden en Altena, net over de grens in Noord-Brabant. De GGD adviseert ouders hun kinderen alsnog te vaccineren als ze dat nog niet hebben gedaan.

  Mazelen geneest vanzelf. Soms kan een longontsteking ontstaan. Personen met mazelen zijn besmettelijk 4 dagen voor tot 4 dagen na het ontstaan van de huiduitslag.

  woensdag 05 juni 2013

  Omroep Gelderland


  05 JUNI 2013

  Ook mazelen geconstateerd in de Bommelerwaard

  REGIO • Bij een aantal kinderen in de gemeenten Aalburg en Woudrichem en ook richting de Bommelerwaard is mazelen vastgesteld.

  Dat meldt GGD West-Brabant. Het gaat om kinderen, die vanwege de geloofsovertuiging van hun ouders niet gevaccineerd zijn.

  Volgens een woordvoerder van de GGD zijn er inmiddels vier gevallen officieel bevestigd en bestaan er over nog eens zo'n vijftien gevallen vermoedens.

  Alsnog inenten
  Verderde verspreiding van de ziekte door de regio is niet uitgesloten, aldus de GGD, die de ouders en verzorgers van kinderen die niet gevaccineerd zijn adviseert om hun kroost alsnog te laten inenten.

  Het Kontakt
  “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
  Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

  ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

  Comment


  • #3
   Re: Mazelen in Andel, Aalburg, Woudrichem, Zaltbommel, Uddel, Zeeland, Groene Hart en Utrechtse Heuvelrug

   Verspreiding van mazelen in de Biblebelt

   Publicatiedatum:11-06-2013

   Sinds eind mei verspreidt mazelen zich in de Biblebelt. Er zijn lokale uitbraken rondom reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Daarnaast zijn er ook enkele patiënten gemeld in Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug.

   Gezien de lage vaccinatiegraad in de Biblebelt is het aannemelijk dat de ziekte zich de komende tijd verder gaat verspreiden onder ongevaccineerde kinderen in deze regio. De meeste mensen zijn goed beschermd tegen mazelen door vaccinatie of omdat zij eerder mazelen hebben gehad.

   Op dit moment zijn er ruim 30 patiënten met mazelen gemeld. Het werkelijke aantal patiënten is waarschijnlijk veel hoger omdat niet alle patiënten naar de huisarts gaan. De huisartsen en consultatiebureaus in het betreffende gebied zijn geïnformeerd door de GGD’en. Het RIVM monitort de verspreiding van de mazelen en houdt nauw contact met de GGD’en.

   De afgelopen jaren zijn er verschillende uitbraken van mazelen in Europa geweest, onder andere in Wales, Engeland en Frankrijk. In 1999/2000 was in Nederland de laatste mazelenepidemie. Deze epidemie voltrok zich voornamelijk in de Biblebelt.

   Meer: RIVM
   “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
   Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

   ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

   Comment


   • #4
    Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

    GGD: negen gevallen van mazelen in Zeeland

    12 juni 2013

    OOST-SOUBURG - In Zeeland zijn tot nu toe negen gevallen van mazelen ontdekt. Drie bij kinderen in de gemeente Tholen, de andere zes in de gemeente Reimerswaal. Dat meldt de GGD Zeeland.

    De GGD Zeeland heeft ouders op scholen met leerlingen die besmet zijn per brief geïnformeerd over de mogelijkheid om hun kinderen alsnog te vaccineren.

    Ook gaat de GGD in de gemeenten Tholen en Reimerswaal extra vaccinatiepunten inrichten in een of meer GGD consultatiebureaus. In welke bureaus de punten komen, is nog niet bekend.

    Omroep Zeeland
    “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

    Comment


    • #5
     Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

     Ouders vragen vervroegde vaccinatie mazelen

     Door de uitbraak van de mazelen komen bij de GGD's vragen binnen van ouders die hun kinderen vervroegd willen vaccineren. De vraag is nog niet groot. Bij de GGD Zeeland, een van de provincies die sinds eind vorige maand met een uitbraak kampen, hebben tot nu toe twintig ouders gevraagd of hun kinderen eerder kunnen worden gevaccineerd, zegt een woordvoerder.

     Normaal krijgen kinderen de eerste vaccinatie als ze veertien maanden oud zijn. “Dat kan niet altijd eerder”, zegt de woordvoerder. “We bekijken dat per geval.” De vaccinatie werkt binnen een week.

     Maandag bleek dat in de afgelopen tijd dertig mensen in de biblebelt, het gebied van Zeeland tot de Veluwe, de mazelen hebben gekregen. Waarschijnlijk zijn het er meer, aangezien niet iedereen zich meldt. Het RIVM denkt dat de ziekte zich de komende tijd gaat verspreiden omdat veel kinderen uit de bijbelgordel om religieuze redenen niet zijn gevaccineerd tegen de ziekte.

     De GGD’s in de biblebelt geven de gelegenheid om ouders die hun kinderen niet hebben laten vaccineren dit alsnog te doen. In Zeeland hebben zich tot nu toe geen spijtoptanten gemeld. In West-Brabant kan iedereen die zijn kind nog niet heeft laten vaccineren dat alsnog laten doen bij het consultatiebureau als het jonger is dan 4 jaar. Ouders met kinderen boven de 4 jaar kunnen terecht bij de GGD. “Tot nu toe hebben zich enkele ouders gemeld”, zegt een woordvoerder daar.

     De GGD Midden-Nederland laat weten dat scholen een brief krijgen over de uitbraak. “Ouders kunnen hier altijd terecht om hun kinderen te laten vaccineren”, zegt een woordvoerder. Die verwacht niet dat ouders massaal komen opdagen.

     Bij de GGD Gelderland-Midden zijn nog geen meldingen van mazelen binnengekomen. Wel hebben zich tien mensen met vragen gemeld en was er een verzoek om vaccinatie. Bij de GGD Limburg-Zuid, ver buiten de biblebelt, speelt het onderwerp niet. “Er zijn hier geen plannen voor een extra vaccinatieronde. Dat zouden we wel doen als het RIVM dat adviseert, maar zoiets gaan we niet op eigen houtje organiseren.”

     De besmettelijke infectieziekte wordt veroorzaakt door een virus, dat wordt verspreid met hoesten en niezen. Een ziek kind kan wel tien mensen besmetten die niet tegen mazelen zijn ingeënt. De meest voorkomende ziekteverschijnselen zijn hoge koorts, verkoudheid, vlekken en rode ogen. De ziekte kan ook tot hersenontsteking of sterfte leiden, maar dat komt in ontwikkelde landen weinig voor

     De afgelopen jaren waren er verschillende uitbraken van mazelen in Europa, onder meer ik Wales, Engeland en Frankrijk. De laatste mazelenepidemie in Nederland dateert van 1999-2000. Ook die voltrok zich voornamelijk in de biblebelt.

     geplaatst: 13-06-2013

     ND
     “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
     Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

     ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

     Comment


     • #6
      Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

      Mazelenuitbraak kan nog maanden duren

      13 juni 2013

      ARNHEM - Het kan nog maanden duren voor de uitbraak van de mazelen in de zogeheten Biblebelt is uitgedoofd. Dat zegt de GGD Rivierenland.

      Volgens de organisatie houden de besmettingen pas op als iedereen in de omgeving van mensen die nu ziek zijn de mazelen heeft gehad. Alleen personen die gevaccineerd zijn of al eerder de mazelen hebben gehad, hoeven zich geen zorgen te maken, zegt de GGD. Veel ouders in de Biblebelt laten hun kinderen uit geloofsovertuiging niet inenten.

      Nog dagelijks een aantal gevallen van de mazelen
      De GGD constateert dat er dagelijks nog een aantal gevallen van de mazelen bijkomt. Die worden doorgegeven aan het RIVM. Veel patiënten gaan niet naar de huisarts en daarom denkt de gezondheidsdienst dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt dan wordt gemeld. De laatste mazelenepidemieën in Nederland waren in 1999 en 2000. In 2003 overleed voor het laatst iemand aan de mazelen.

      Omroep Gelderland
      “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
      Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

      ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

      Comment


      • #7
       Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

       Huisartsen: Mijd Biblebelt met baby’s om mazelen

       13-06-2013

       Huisartsen adviseren ouders met baby’s de Biblebelt te mijden nu er in dat gebied veel gevallen van mazelen bekend zijn.

       Dat meldt tv-programma Editie NL.

       Baby’s jonger dan 14 maanden zijn niet gevaccineerd tegen mazelen en lopen de kans ziek te worden.

       Ouders met kinderen in die leeftijd, kunnen volgens de Amersfoortse huisarts Ted van Essen de volgende gebieden daarom beter mijden: het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard, Alblasserwaard, Tholen en Reimerswaal in Zeeland en Het Groene Hart.

       RD


       Zie ook het bericht over 2 Duitse babies die de mazelen kregen: http://www.flutrackers.com/forum/sho...d.php?t=207473


       .
       “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
       Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

       ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

       Comment


       • #8
        Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

        Het werkelijke aantal patienten zal veel en veel hoger zijn.


        Zeker 67 patiënten met mazelen in biblebelt

        14/06/13

        Inmiddels is van zeker 67 mensen in de biblebelt bevestigd dat zij de mazelen hebben. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag laten weten. Het daadwerkelijke aantal zieken ligt waarschijnlijk nog veel hoger, omdat lang niet alle patiënten naar de huisarts gaan.

        Dinsdag stond de teller van bevestigde gevallen nog op 30. Het gaat vooral om kinderen van 4 tot 12 jaar op reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Eén kind kan zeker tien anderen besmetten als zij niet zijn ingeënt.

        Verreweg de meeste kinderen in Nederland zijn ingeënt tegen de mazelen, maar streng-gereformeerden zien daar vanwege hun geloof vaak vanaf.

        Volkskrant


        VIJFTIG KINDEREN SCHOOL ANDEL HEBBEN MAZELEN

        13 juni 2013

        Op de reformatorische Ds. Gisbertius Voetius basisschool in Andel zijn vijftig kinderen getroffen door de mazelen, vertelde algemeen directeur Jan Willem de Leeuw donderdag in Dit is de Dag.
        Dat aantal is veel hoger dan de zeven gevallen voor de gehele regio Land van Heusden en Altena, waar de GGD West-Brabant van uit gaat. Burgemeester Petter van Woudrichem, waar Andel onderdeel van uit maakt, stelt dat niet alle gevallen gemeld worden bij artsen en GGD.

        EO


        Risicogebieden in Overijssel

        14 juni 2013

        In Overijssel ligt de inentingsgraad vrijwel overal boven de 95%, de kans dat de ziekte dan de kop op steekt is klein. Alleen in de gemeenten Staphorst, Zwartewaterland en Rijssen-Holten laten meer mensen hun kinderen niet vaccineren, daar is gemiddeld 87% van de kinderen ingeënt tegen infectieziekten. Maar binnen sommige families zijn veel meer kinderen niet ingeënt. Als daar de ziekte opduikt kan een virus zich wel snel verspreiden.

        RTV Oost
        “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
        Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

        ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

        Comment


        • #9
         Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

         Kaart Nationale Atlas Volksgezondheid

         Vanaf 1 mei 2013 tot 13 juni 2013 zijn er 64 patiënten met mazelen gemeld. Het werkelijke aantal patiënten is waarschijnlijk veel hoger omdat niet alle patiënten naar de huisarts gaan.         Zorgatlas.nl
         “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
         Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

         ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

         Comment


         • #10
          Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

          Extra mazelenprik biblebelt overwogen

          Deskundigen van het RIVM bespreken maandag of ouders in de biblebelt hun baby een extra prik tegen de mazelen moeten kunnen laten geven. Aanleiding is de uitbraak van de ziekte in het gebied, dat loopt van Zeeland tot de Veluwe. In de strenggelovige streek laten relatief veel ouders hun kinderen niet inenten.

          De extra prik die nu wordt overwogen zou moeten worden gegeven als baby’s ouder zijn dan zes maanden. Op dat moment worden ze niet langer beschermd door antistoffen van de moeder. De reguliere prik tegen de mazelen volgt echter pas als kinderen veertien maanden oud zijn. De extra prik moet dit overbruggen.

          De timing van de prik luistert nauw, lichtte Roel Coutinho van het RIVM zaterdag in het actualiteitenprogramma Eenvandaag toe. Als je te vroeg vaccineert, slaat het vaccin niet aan. Dat komt doordat het gaat om een levend vaccin, dat niet goed werkt in combinatie met de antistoffen van de moeder.

          Het advies van de deskundigen wordt na het overleg naar het ministerie van Volksgezondheid. Of baby’s in de biblebelt inderdaad een extra prik kunnen krijgen wordt daar besloten.

          Volgens een woordvoerder van het RIVM is er nog genoeg tijd. “We zijn er vroeg bij. Er is nog geen sprake van een epidemie”, zo zegt hij in een toelichting. Sinds 1 mei zijn er 64 gevallen geregistreerd. De laatste mazelenuitbraak in Nederland dateert van rond de eeuwwisseling, eveneens in de biblebelt. Die kostte toen drie kinderen het leven. In totaal werden 150 kinderen ziek.

          De afgelopen dagen werd al duidelijk dat vacinatiewillige ouders in de biblebelt bezorgd zijn om de gezondheid van hun kinderen. Bij de GGD’s kwamen tientallen vragen binnen over de mogelijkheid van een eerdere vaccinatie tegen de besmettelijke ziekte.

          De mazelen worden veroorzaakt door een virus, dat wordt verspreid met hoesten en niezen. De meest voorkomende ziekteverschijnselen zijn hoge koorts, verkoudheid, vlekken en rode ogen. De ziekte kan ook tot hersenontsteking of sterfte leiden, maar dat komt in ontwikkelde landen weinig voor.

          geplaatst: 15-06-2013

          ND
          “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
          Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

          ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

          Comment


          • #11
           Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

           GGD: extra vaccinatie enorme operatie

           ARNHEM - De GGD houdt rekening met een grootschalige vaccinatiecampagne tegen mazelen. Dat zei infectieziektearts Ashis Brahma van GGD Noord- en Oost Gelderland in het Omroep Gelderland TV-programma 'In Gelderland Live'.

           Enorme operatie
           Voor de GGD betekent dat een enorme operatie. 'Er moeten er vaccins klaar worden gelegd, mensen en locaties worden geregeld en alle mensen die in aanmerking komen voor vaccinatie moeten worden aangeschreven.', aldus Ashis Brahma.

           Maandag duidelijkheid
           Maandag besluit het 'Outbreak-managementteam' van het RIVM of die campagne er daadwerkelijk gaat komen en welke kinderen precies in aanmerking komen voor een eventuele vaccinatie. In totaal zal het om ongeveer 100-duizend kinderen in heel Nederland gaan. De uitbraak van de mazelen speelt in Gelderland vooral in het Rivierengebied en op de Veluwe. In totaal zijn er nu een kleine 70 gevallen bekend.

           Zijn baby's voldoende beschermd?
           Sinds 1979 wordt de eerste inenting tegen mazelen meestal in de veertiende maand gegeven. Baby's zijn na de geboorte echter een half jaar automatisch beschermd door antistoffen die ze door de geboorte mee krijgen. Door de huidige uitbraak is de vraag of de baby's tussen de 6 en 14 maanden voldoende beschermd zijn.

           Mogelijk extra inenting baby's Biblebelt
           Het RIVM overweegt baby's in de Biblebelt een extra inenting te geven tegen mazelen. Maandag bespreekt het RIVM dit met deskundigen.

           Omroep Gelderland
           “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
           Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

           ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

           Comment


           • #12
            Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

            17 juni 2013

            Voorlopig geen besluit over extra inenting

            ARNHEM - Op zijn vroegst wordt aan het einde van de week duidelijk of baby's in de Biblebelt extra worden ingeënt tegen mazelen, zegt het RIVM.

            Zeker 67 kinderen in het gebied waar veel reformatorische christenen wonen, hebben mazelen. Het gaat vooral om het Rivierengebied. Veel bewoners in de Biblebelt laten hun kinderen vanwege hun levensovertuiging niet vaccineren.

            Een extra inenting wordt overwogen omdat niet alle baby's beschermd zijn tegen mazelen. Het gaat om de groep die niet meer de aangeboren immuniteit heeft, maar de eerste inenting nog niet heeft gehad. Voor de GGD zou zo'n extra inenting een enorme operatie betekenen.

            Omoep Gelderland
            “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
            Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

            ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

            Comment


            • #13
             Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

             Geen stormloop op vaccinatiespreekuur tegen mazelen

             18 juni, 2013

             THOLEN - Vijftien ouders uit Tholen en Kruiningen hebben dinsdag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun kind alsnog of vervroegd te laten vaccineren tegen de mazelen.

             In beide dorpen heeft een uitbraak van deze infectieziekte plaatsgevonden. Volgens de GGD zijn er in Tholen drie bevestigde gevallen van mazelen, in Kruiningen zijn er zes vermoedelijke gevallen.

             De GGD hield woensdag vaccinatiespreekuren voor kinderen uit beide dorpen. Ouders die hun kind, bijvoorbeeld uit geloofsovertuiging, nog niet hadden laten inenten, konden dat alsnog laten doen. "Het hoeft overigens niet altijd om geloofsovertuiging te gaan", stelt arts infectieziekten Fleur Groenendijk van de GGD Zeeland. "Soms is het er gewoon nooit van gekomen en het komt ook voor dat kinderen niet zijn gevaccineerd, omdat hun gezondheidstoestand dat niet toeliet."

             Zowel in Tholen als Kruiningen lieten vier ouders hun kind alsnog vaccineren.

             Daarnaast werd ook een aantal kinderen vervroegd gevaccineerd, vier uit Tholen en drie uit Kruiningen. Het gaat om jongens en meisjes die jonger zijn dan veertien maanden en de vaccinatie dus nog niet hadden gekregen. De GGD staat vervroegde vaccinatie alleen in uitzonderlijke gevallen toe. Het jonge kind moet dan veelvuldig in aanraking komen met andere kinderen die niet zijn gevaccineerd.

             PZC
             “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
             Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

             ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

             Comment


             • #14
              Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

              Vanaf 1 mei 2013 tot 20 juni 2013 zijn er 107 patiënten met mazelen gemeld. Het werkelijke aantal patiënten is waarschijnlijk veel hoger omdat niet alle patiënten naar de huisarts gaan.

              RIVM

              “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
              Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

              ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

              Comment


              • #15
               Re: Mazelen op aantal reformatorische scholen van Zeeland tot de Veluwe

               10.000 oproepen extra mazelenprik

               maandag 24 jun 2013

               Zeker 10.000 baby's uit gebieden waar mazelen heerst, kunnen vervroegd worden ingeënt. Het RIVM, dat de overheid adviseert in gezondheidszaken, heeft dat vanmorgen na overleg met deskundigen besloten. Sinds eind mei verspreidt de mazelen zich in gebieden waar veel streng-gereformeerden hun kinderen om hun geloofsovertuiging niet laten vaccineren.

               Gewoonlijk krijgen baby's hun eerste mazelenprik als ze veertien maanden oud zijn. Maar nu er in Nederland in totaal 130 gevallen van mazelen zijn gemeld, kunnen ouders in de risicogebieden hun baby al eerder laten vaccineren. Daarbij gaat het om kinderen in de leeftijd van zes tot veertien maanden. Jongere baby's hebben nog een natuurlijke bescherming tegen de infectieziekte.

               Scholen
               Er zijn gevallen van mazelen vastgesteld rond reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Ook komt de ziekte voor in Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug.

               De consultatiebureaus in de risicogebieden gaan tussen de 10.000 en 13.000 uitnodigingen voor een inenting versturen.

               De inentingscampagne beperkt zich tot het risicogebied, zegt het RIVM, omdat de vaccinatie tegen mazelen op een jongere leeftijd minder lang effectief is. Voor de rest van het land blijft dus gewoon de leeftijdsgrens van veertien maanden van kracht.

               NOS.nl
               “Addressing chronic disease is an issue of human rights – that must be our call to arms"
               Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

               ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

               Comment

               Working...
               X