Announcement

Collapse
No announcement yet.

Norovirus - Nieuws - 2013

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Norovirus - Nieuws - 2013

    11 december 2013

    Uitbraak Norovirus in Dillehof en De Horst

    Klazienaveen - Familie van de bewoners van de Dillehof wordt gewaarschuwd voor een uitbraak van het zeer besmettelijke Norovirus, Kerstmarkt en Kerstviering worden afgelast.

    Wegens de uitbraak van dit virus is helaas een belangrijke maatregel noodzakelijk, en vanwege deze reden wordt dan ook de kerstmarkt voor komende vrijdag afgelast en ook de kerstviering moet helaas worden afgelast, aldus de locatiemanager Melle Tjeerdsma van de Dillehof in een brief aan de familie van de bewoners.

    Ook het verzorgingstehuis De Horst is het afgelopen weekend al getroffen, en hier is zelfs bezoek op dit moment niet mogelijk. Ook hier is de Kerstmarkt en Kerstviering afgelast.

    Klazienaveen24.nl
    ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

    Comment


    • #17
      Re: Norovirus - Nieuws - 2013

      Zie ook: Norovirus - Informatie - Richtlijnen preventie - Video

      Buikgriepvirus in zorgcentrum Assen

      09 december 2013


      ASSEN - In zorgcentrum De Wijde Blik van Interzorg in Assen is zaterdag het norovirus uitgebroken. Inmiddels zijn ongeveer vijftig bewoners en twintig medewerkers getroffen door het buikgriepvirus. Bewoners, familie en bezoekers zijn geïnformeerd.

      Interzorg heeft extra hygiënemaatregelen genomen en leeft een streng protocol na om verdere besmettingen te voorkomen. Dit betekent onder meer dat medewerkers zoveel mogelijk op dezelfde locatie werken en dat mensen met en zonder besmetting van elkaar worden gescheiden. Op andere locaties van Interzorg zijn geen gevallen van het norovirus gemeld.


      Volgens de GGD past de uitbraak van het buikgriepvirus bij de tijd van het jaar. Inmiddels zijn bij de Drentse gezondheidsdienst twee meldingen binnengekomen. Mensen die worden getroffen door het virus hebben last van misselijkheid, hevig braken, diarree en hoofdpijn. De kans op besmetting is zeer hoog en de infectie duurt bij gezonde mensen gemiddeld één tot vier dagen.

      RTV Drenthe
      ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
      Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

      ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~

      Comment

      Working...
      X