Announcement

Collapse
No announcement yet.

Groningen: Tuberculose bij ouder o.b.s. Karrepad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Groningen: Tuberculose bij ouder o.b.s. Karrepad

    Tuberculose bij ouder o.b.s. Karrepad

    02 02 2012

    Bij een ouder van een leerling van o.b.s. Karrepad, locatie van Oldenbarneveltlaan in de Stad Groningen, is longtuberculose geconstateerd. De pati?nt wordt behandeld met medicijnen. Hierdoor is er geen besmettingsgevaar meer op de school.

    GGD Groningen start volgende week, in week 6, het contactonderzoek naar besmetting met tuberculose onder de contacten van de pati?nt. Dit contactonderzoek vindt bij de GGD plaats en betreft contacten in de priv?sfeer en enkele medewerkers van o.b.s. Karrepad. In week 13 volgt het contactonderzoek onder de leerlingen van groep 1 en 2 en worden dezelfde medewerkers opnieuw onderzocht. De medewerkers worden twee keer onderzocht vanwege hun intensiever contact met de zieke ouder.

    Alle ouders en verzorgers van de kinderen van o.b.s. Karrepad zijn door de school per brief ge?nformeerd. De ouders en verzorgers van de kinderen uit groep 1 en 2 van de school hebben een informatiebrief en uitnodiging ontvangen voor het contactonderzoek bij de GGD. Omdat er geen risico meer is op besmetting kunnen de kinderen in principe gewoon naar school.

    GGD Groningen
    ?Addressing chronic disease is an issue of human rights ? that must be our call to arms"
    Richard Horton, Editor-in-Chief The Lancet

    ~~~~ Twitter:@GertvanderHoek ~~~ GertvanderHoek@gmail.com ~~~
Working...
X