Announcement

Collapse
No announcement yet.

Burdur'da kuş gribi yok

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Burdur'da kuş gribi yok

    Burdur'da kuş gribi yok
    23 Şubat 2007 Cuma

    BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde 1 yaşındaki Gülay A. ile ablası 3 yaşındaki Şerife A'nın kuş gribi şüphesiyle hastanede tedaviye alınması ve ailenin 3 tavuğunun ölmesinin ardından incelemeler yoğunlaştırıldı. Tavukların İzmir'deki laboratuvarlarda yapılan analizlerinde kuş gribine rastlanmadı.

    Ağlasun'un Kum Mahallesi'nde oturan Esin ve Doğan A. çifti, önceki gün sabah 3 tavuklarının ölmesinin ardından yüksek ateş ve burun akıntısı tespit edilen 1 yaşındaki kızları Gülay ile 3 yaşındaki Şerife'yi sağlık ocağına götürdü. İlk müdahalenin ardından ağır gribal enfeksiyon görülen Gülay ile ablası Şerife, kuş gribi şüphesiyle Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin intaniye servisinde tedaviye alınan minik kızların, ölen tavukların yumurtalarından yediği belirtildi. Esin ve Doğan A. da tedbir amaçlı gözlem altına alındı.

    Olayın ardından, çiftin ölen 3 tavuğu da inceleme yapılmak üzere İzmir Bornova'daki tahlil laboratuvarlarına gönderilmişti. Sabah saatlerinde ölü tavukların tahliller sonuçları geldi.

    Burdur Valisi Rasih Özbek, İzmir'deki laboratuvardan gelen sonuçlara göre tavuklarda kuş gribi virüsüne rastlanmadığını açıkladı. Bu sonucun kendilerini son derece sevindirdiğini aktaran Vali Özbek, “Ancak bu tahlillerle de yetinmiyoruz. Tetkiklerimiz sürecek. Bu konuda akıllarda en küçük bir şüphe bırakmak istemiyoruz. Bu yüzden, tavuklardan alınan numuneler Konya'daki laboratuvarlara gönderildi. Oradan gelen sonuçlarla da tamamen içimizin rahatlamasını istiyoruz. Ayrıca çocukların tahlillerini, emin olmak için Ankara Hıfzıssıhha'ya gönderdik. Şu an panik yapacak bir durum yok. Bu tahlillerden de umarız olumsuz birşey çıkmaz” dedi.

    Vali Özbek, Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavi gören minik Gülay ile Şerife'nin durumlarının da iyiye gittiğini söyledi.



    [Related stories in English: http://www.flutrackers.com/forum/showthread.php?t=17102]
    ...when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth. - Sherlock Holmes
Working...
X