Ο δεκάλογος για την αποφυγή μόλυνσης από E. Coli

Μην πλένετε μαζί ωμά κρέατα και λαχανικά.

Μην κόβετε μαζί κρέατα και λαχανικά. Χρησιμοποιείστε διαφορετική βάση κοπής ή πλύνετε καλά με απορρυπαντικό πριν από κάθε χρήση

Το ζεμάτισμα των λαχανικών για περισσότερα από δύο λεπτά σε βραστό νερό καταστρέφει τα βακτήρια

Όλα τα λαχανικά πρέπει να πλένονται αρκετά με τρεχούμενο, πόσιμο νερό, ιδιαίτερα εκείνα που δεν θα μαγειρεύονται πριν καταναλωθούν

Πλύνετε και καθαρίστε όλα τα λαχανικά ρίζας και τα ξεπλύνετέ τα με τρεχούμενο, πόσιμο νερό

Όλα τα φρούτα με φλούδα θα πρέπει να είναι καθαρισμένα και στη συνέχεια να ξεπλένονται με τρεχούμενο, πόσιμο νερό

Το κρέας, περιλαμβανομένου του κιμά, πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο

Δώστε προσοχή στην υγιεινή των χεριών κατά την επεξεργασία τροφίμων

Κάθε άτομο με διάρροια ή έμετο θα πρέπει να απέχει από το χειρισμό τροφίμων

Πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας εάν έχετε έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε ζώο

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pi...eID=12535&la=1